به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایلنا، احمد علیرضابیگی، درباره اینکه پس از سخنان رهبری در خطبههای نماز عید فطر درخصوص همدلی قوا عدهای، این سخنان را مبنای از دستور خارج کردن استیضاح وزیر صمت قرار داده و عدهای دیگر مطرح میکنند سخنان رهبری به معنای عدم ایفای نقش نظارتی و قانونی نمایندگان نیست، گفت: من خودم به شخصه معتقدم آنچهکه رهبری فرمودند تعارضی با وظیفه نظارتی مجلس ندارد و بنا بر تعطیل شدن وظیفه نظارتی نخواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کما اینکه موضوعات مطرح شده در استیضاح گذشته آقای فاطمیامین همچنان پا برجاست و بیعدالتی که در حق مردم صورت میگیرد و کاستیهای بسیاری که در ابعاد مختلف وجود دارد زندگی مردم را متاثر کرده است و مردم انتظار دارند مجلس در این خصوص ورود پیدا کند.
وی یادآور شد: البته این سنت سیئه از گذشته در مجلس وجود داشته که هنگام مطرح شدن موضوع استیضاح، یک آدمهایی با بهانههای مختلف و وجهالمصالحه قرار دادن وظیفه نظارتی مجلس به امتیازاتی دست پیدا میکنند و شأن نظارتی مجلس مورد خدشه قرار میگیرد. حتما ملت شریف ایران این موضوع را که مردم در این شرایط از کاستیهایی که در این وزارتخانه وجود دارد رنج میبرند، مورد توجه قرار خواهند داد.
علیرضابیگی مدعی شد: بنا ندارم از امتیازاتی که داده شده است صحبت کنم، اما خوب است هیات رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی بیاید تکلیف آن خودروهایی که به نمایندگان داده شد را مشخص کند. مشخص کند چرا قریب به ۷۰ تا ۷۵ دستگاه خودرو در اختیار نمایندگان قرار گرفت و تکلیف و ارتباط آن را با موضوع استیضاح نمایندگان روشن کنند.
وی با طرح این ادعا که این خودروها در استیضاح گذشته داده شده است، ادامه داد: تکلیف آن ۷۰ خودرو شاسی بلندی که در اختیار مجلس قرار گرفت و ارتباطش با منتفی شدن استیضاح باید مشخص شود، انتظار این است که هیات رئیسه در این خصوص ورود پیدا کند و موضوع ۷۰ دستگاه را به صورت نقد مشخص کنند که چه بوده است؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم تا چه زمانی باید نظارهگر چنین موضوعاتی باشند، عنوان کرد: قوهای که باید رکن رکین اداره امور کشور و حامی حقوق مردم باشد، متاسفانه اختیاراتش به این ترتیب لکهدار میشود. امید و انتظار داریم مجلس در دفاع از جایگاه خودش در این خصوص جدی عمل کند.
وی درباره اینکه گفته میشود تعدادی از نمایندگان امضاء خودشان را پس گرفتهاند، آیا بعد از اینکه استیضاح در سامانه مجلس بارگذاری شد، نمایندگان میتوانند امضاء خود را پس بگیرند، گفت: خیر نمیتوانند پس بگیرند.
نماینده تبریز در پاسخ به این که آیا وی از موافقان استیضاح وزیر صمت است، اظهار داشت: من موافق استیضاح هستم اما از امضاءکنندگان نیستم، چراکه در امضاء چنین طرحهایی همیشه این ملاحظه را داشتم که مبادا وجهالمصاحهی گرفتن بعضی از امتیازات قرار بگیرم اما موافق استیضاح وزیر صمت هستم.
علیرضابیگی درباره اینکه به نظر میرسد استیضاح وزرا بین دولت و مجلس به یک تابو تبدیل شده است و زمانی که استیضاح وزیری مطرح میشود دولت خودش اقدام میکند، گفت: بارها گفتهام دولت در مواقعی که حس میکند موضوع استیضاح ممکن است جدی باشد، حتما اقدام به برکنار کردن وزیر میکند کما اینکه در چند برکناری و استعفایی که اتفاق افتاد، همین موضوع را میشود، مشاهده کرد. در خصوص عبدالملکی، مرحوم رستم قاسمی، ساداتینژاد و وزیر آموزش و پرورش رفتار دولت از این قاعده تبعیت میکند، اما اگر دولت حس کند میتواند در صحن پیروز باشد و جلوی استیضاح را بگیرد، حتما در جلسه استیضاح حاضر میشود و وزیر را برکنار نمیکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد خودروهایی که عنوان شد، اسناد و مدارکی برای اثبات دارید، گفت: یک نماینده مجلس دارد این را به شما عنوان میکند که ۷۰ خوردو شاسی بلند به نمایندگان و تعدادی از کارکنان مجلس تحویل داده شده است. بیایند مشخص کنند که مبنایش چه بوده است. عاشق چشم و ابروی چه کسی بودند؟ به چه کسانی داده شده است؟