محمد کلامی در جلسه هماهنگی کمیته اشتغال استان، با اشاره به عقبماندگی برخی بانکها و دستگاههای استان در جذب تسهیلات اشتغال، گفت: روند اقدامات و پیشرفت استان در سال جدید شتاب بیشتری خواهد گرفت و هر کسی که احساس میکند نمیتواند با این شتاب حرکت کند بهتر است از قطار پیشرفت پیاده شود.
وی با تمجید از دستگاههای عضو کمیته اشتغال استان مبنی بر تحقق تعهدات ایجاد اشتغال و اعطای تسهیلات، افزود: آذربایجان شرقی استان پیشتازی در کشور است و ظرفیتهای انسانی خدادادی بی نظیری دارد و رتبه کشوری این استان در حوزههای مختلف نباید کمتر از دومی باشد.
کلامی گفت: در گذشته فاصلهای بین این استان با استانهای همتراز ایجاد شده است که باید با کار زیاد این فاصله را کم کرده و حتی جلو بزنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: سال گذشته به اندازه سه سال در مورد ایجاد اشتغال در استان جلسه برگزار کردیم و سال جاری قرار بر این شد که دستگاههای جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صمت، بسیج و خود تعاون و کار به عنوان متولی در این زمینه، فعالیت و همکاری کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه مهلت پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ تا تیر ماه سال جاری تمدید شده است، گفت: تاکنون ۳۵ درصد این تسهیلات از سوی بانکهای عامل پرداخت شده است و دستگاهها و بانک ها تا دو ماه فرصت دارند که ۶۵ درصد باقیمانده را پرداخت کنند.
حسین فتحی با انتقاد از عملکرد برخی بانکهای عامل در استان، اضافه کرد: متاسفانه برخی بانکها از پرداخت تسهیلات اشتغال خودداری میکنند و برای این اقدام خود بهانههای مختلفی دارند که مورد قبول نیست.
وی به تعهد ایجاد اشتغال ۴۷ هزار و ۱۶۵ در سال جاری در استان اشاره کرد و گفت: این تعهد به دستگاههای اعلام شده و توزیع شهرستانی آن در حال انجام است و انتظارمان از دستگاهها این است هر چه زودتر توزیع شهرستانی ایجاد اشتغال را برای تسریع در روند پرداخت تسهیلات انجام دهند.
فتحی از ایجاد و راه اندازی سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور خبر داد و گفت: تاکنون ۹ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانکهای عامل استان در این سامانه بارگذاری و سال گذشته ۷۱۳ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۲۷ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان پرداخت شد، گفت: سال جاری این تسهیلات به ۱۹۰ میلیارد تومان افزایش یافته که سقف هر فرد ۱۵۰ میلیون تومان و سقف کارفرمایی تا حدود چهار میلیارد تومان است.
فتحی، تحقق پرداخت تسهیلات اشتغال روستاییان و عشایر را در ۱۳ ماه گذشته حدود ۷۳ درصد اعلام کرد و گفت: ۸۴۲ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی و بازپرداخت تسهیلات در این زمینه به روستاییان و عشایر پرداخت شد.