• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
8

کسری بودجه روسیه به ۴۵ میلیارد دلار رسید/ مدیریت روسی در مسیر ایران!

  • کد خبر : 105380
  • 27 اردیبهشت 1402 - 9:45
کسری بودجه روسیه به ۴۵ میلیارد دلار رسید/ مدیریت روسی در مسیر ایران!
یاز اکو - در حالی که بانک مرکزی از پیاده‌سازی مدل روسی برای مهار بازار ارز می‌گوید، آمارهای جدید نشان می‌دهد که اقتصاد روسیه نیز در پی تحریم‌ها درگیر کسری بودجه شده است.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از تجارت‌نیوز، در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از حمله روسیه به اوکراین، تهران و مسکو اصلی‌ترین اهداف تحریم‌ها در جهان محسوب می‌شوند. با این حال، به‌زعم برخی از کارشناسان و سیاست‌گذاران اقتصادی، روسیه توانسته است با وجود این تحریم‌ها، ارزش روبل را پس از جنگ اوکراین حفظ کند. به همین دلیل بود که بانک مرکزی در اسفند ماه سال گذشته از اجرای بسته جدیدی بر مبنای مدل روسی برای مهار قیمت دلار خبر داد.

با این حال، همانطور که پیش‌بینی می‌شد، اقتصاد روسیه هم نتوانست مقاومت خود در برابر تحریم‌ها را ادامه دهد و مشکلات اقتصادی رفته رفته در این کشور نمایان می‌شوند.

کسری بودجه ۴۵ میلیارد دلاری روسیه

بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، اخیرا وزارت دارایی روسیه اعلام کرده است که کسری بودجه این کشور در چهار ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۳ افزایش پیدا کرده و از هدف‌گذاری دولت پیشی گرفته است. به طوری که شکاف بودجه در دوره ژانویه تا آوریل به ۳.۴۲ تریلیون روبل (۴۵ میلیارد دلار) رسید که از رقم برنامه‌ریزی‌شده ۲.۹ تریلیون روبل (۳۷.۷ میلیارد دلار) فراتر رفته است.

به نظر می‌رسد که علت اصلی افزایش کسری بودجه روسیه، کاهش قابل توجه ۵۲ درصدی درآمدهای نفت و گاز این کشور و سقوط آن به به ۲.۳ تریلیون روبل معادل ۳۰ میلیارد دلار بوده است.

تحریم‌های روسیه و ایران قابل مقایسه نیستند

محمد هاشم پسران، اقتصاددان مطرح کشور نیز در گفتگویی که چندی پیش با اکوایران داشت به پیاده‌سازی مدل روسی در ایران واکنش نشان داد و تاکید کرد که نمی‌توان تحریم‌های اقتصادی روسیه و ایران را با هم مقایسه کرد و یک نسخه واحد برای مقابله با آنها داشت.

وی درباره اثر تحریم بر اقتصاد روسیه و تفاوت آن با ایران توضیح داد: تحریم‌هایی که بر اقتصاد ایران وضع شده‌اند، قدمتی بیش از چهار دهه دارند، اما عمر تحریم‌های روسیه به ۱۸ ماه نیز نمی‌رسد. از طرفی حجم صادرات نفت روسیه و سیاست‌های پولی بانک مرکزی روسیه سبب می‌شود که تحریم ایران و روسیه قابل مقایسه نباشد.

روسیه در مسیر ایران

از سوی دیگر روسیه در حالی به عنوان الگویی برای بانک مرکزی به منظور مهار بازار ارز عمل می‌کند که به گفته پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی، اقتصاد این کشور مثل ۱۰ سال قبل ایران بوده و در مسیر تبدیل شدن به شرایط امروز ایران است.

مولوی در گفتگویی که پیش‌تر با تجارت‌نیوز داشت، خطاب به افرادی که تحریم‌ها را بر روسیه بی‌اثر می‌دانند، گفت: به نظر می‌رسد که این دوستان مغالطه می‌کنند و اگر به روسیه سفر و با مردم صحبت کنند، نظر خود را تغییر می‌دهند. رشد اقتصادی روسیه کاهش پیدا کرده است و اگر تحریم‌ها ادامه پیدا کنند، اقتصاد روسیه قطعا تضعیف خواهد شد و تولید ناخالص داخلی و درآمد سالانه این کشور کاهش خواهد یافت.

وی همچنین افزود: روسیه پس از تحریم‌ها، سیاست پولی درستی اتخاذ کرد و نرخ بهره خود را بالا برد. اما اگر رشد اقتصادی روسیه هم پایین باشد، مجبور می‌شود که پول چاپ کند و سپس به جایی می‌رسد که ما در آن هستیم.

حال با انتشار آمار کسری بودجه روسیه به نظر می‌رسد که پیش‌بینی این کارشناس اقتصادی در حال وقوع است. چرا که کسری بودجه در ایران و واکنش سیاست‌گذار به آن با چاپ پول، یکی از مهم‌ترین ریشه‌های تورم به‌شمار می‌رود و اگر روسیه هم بخواهد در این مسیر قرار بگیرد، باید منتظر روزهای سخت‌تری در اقتصاد خود باشد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=105380

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});