به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری فارس، منطقه فسیلی مراغه به خاطر تراکم بالای فسیل مهرهداران ۷ تا ۱۲ میلیون ساله به بهشت فسیلی جهان شهرت دارد و نخستین فسیلها از این منطقه ۱۷۰ سال پیش توسط روسها استخراج شد.
از زمان شناسایی این منطقه دیرینهشناسان بسیاری در آن کاوشهای فسیلی انجام دادهاند و در این کاوشها فسیلهای با ارزشی استخراج شده که امروز زینتبخش برخی موزههای دیرینهشناسی دنیاست.
منطقه فسیلی مراغه با شهرت و اعتبار جهانی این روزها تنها صاحب دو موزه کوچک فسیلی است. وجود ظرفیت بالای فسیلی در محدودهای به وسعت ۴۰ هزار هکتار در مراغه، زمینه خوبی را برای ایجاد موزههای و مرکز تحقیقاتی فسیل فراهم کرده است.
نخستین فسیلها از این منطقه ۱۷۰ سال پیش توسط روسها استخراج شد.
از زمان شناسایی این منطقه دیرینهشناسان بسیاری در آن کاوشهای فسیلی انجام دادهاند و در این کاوشها فسیلهای با ارزشی استخراج شده که امروز زینتبخش برخی موزههای دیرینهشناسی دنیاست.
منطقه فسیلی مراغه با شهرت و اعتبار جهانی این روزها تنها صاحب دو موزه کوچک فسیلی است.
وجود ظرفیت بالای فسیلی در محدودهای به وسعت ۴۰ هزار هکتار در مراغه، زمینه خوبی را برای ایجاد موزههای و مرکز تحقیقاتی فسیل فراهم کرده است.
اختصاص اعتبار برای کاوش و تجهیز مرکز تحقیقات فسیل مراغه
غلامرضا زارع رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه از اختصاص یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای کاوش و تجهیز مرکز تحقیقات فسیل مراغه خبر داد و اظهار کرد: با اعتبار تخصیص یافته فصل جدید کاوش های فسیلی در منطقه آهق این شهرستان آغاز می شود.
وی افزود: مطالعات اولیه نشان می دهد فسیل های جدید و با ارزشی در این محدوده شناسایی شده است.
زارع اضافه کرد: با این کاوش محدوده پراکندگی فسیلهای مراغه بیشتر خواهد شد.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه در سالهای گذشته ۹ کاوش تحقیقاتی در مراغه انجام و بیش از ۲ هزار قطعه فسیل حیوانات مهره دار به دست آمده است.
وی افزود: منطقه فسیلی مراغه به علت پراکندگی بالای فسیل مهره داران از مناطق بی نظیر فسیلی در ایران و جهان است.
زارع گفت : امسال همچنین با تخصیص یک میلیارد تومان مرکز تحقیقات فسیل مهره داران ایران در مراغه تجهیز می شود.
منطقه فسیلی مراغه به خاطر وجود فسیل ۷ تا ۱۲ میلیون ساله مهره داران به بهشت فسیل شناسان جهان شهرت دارد.