به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، کمال شهبازی در شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل به موضوع خشکسالی پرداخت و تصریح کرد: در حال حاضر موضوع خشکسالی یکی از مسائل و چالشهای مهم در حوزه کشاورزی است و محققان مراکز تحقیقاتی بایستی به این مهم توجه نموده و پروژههای تحقیقاتی را به این سمت سوق دهند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: وضعیت بارندگی امسال نسبت به سالهای گذشته اسفبار است و خشکسالی خسارت هنگفتی به زراعت و باغات استان وارد کرده به طوری که برخی از محصولات در استان غیر قابل برداشت شده است.
وی افزود: در استان اردبیل برآورد شده به دلیل تنش خشکی ۳۵۰ هزار هکتار اراضی دیم و آبی در استان غیر قابل برداشت است و در حال حاضر یک و نیم میلیون تن محصول آبی در استان در معرض تنش است و در صورت تداوم این وضعیت احتمال دارد پنج هزار تن محصول از میزان تولیدات استان کاهش یابد.
شهبازی با بیان اینکه کمبود آب مسئله جدی است خاطر نشان کرد: با وجود خشکسالی حاکم، تولید هستههای اولیه بذری در منطقه مغان از وضعیت بسیار عالی برخوردار است و خطری آن را تهدید نمیکند.
امکان کشت دوم در منطقه مغان وجود ندارد
احمد شهریار، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: به دلیل نبود بارش و کمبود منابع آبی شبکهها و سدها در معرض تهدید است و در حال حاضر ۴۰۰ میلیون مترمکعب در شبکه مغان کسری آب وجود دارد و این بدان معنی است که ما در استان با کمبود تولید محصولات مواجه خواهیم بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: به دلیل کمبود آب عملاً در منطقه مغان امکان کشت دوم وجود ندارد بویژه برای کشت دوم ذرت، سویا و یونجه منابع آبی وجود ندارد و از طرفی هم آورد رودخانه ارس هم در حد صفر بوده و سدهای کوچک و بزرگ هم تعریف چندانی به لحاظ آورد آبی ندارند.
وی ادامه داد: فروردینماه امسال باغات استان بویژه مشگین شهر دچار سرمازدگی شده و بر اساس برآورد کارشناسان ۴۰ هزار میلیارد ریال به باغات استان خسارت وارد شده است.
شهریار بیان کرد: دو تنش هم در آینده در استان قابل پیشبینی است و این نشان میدهد که کشاورزان و زارعان ما با کمبود بذر مواجه خواهند شد بطوریکه در حال حاضر در گرمی و مشگین شهر بذری برای کشت سال آینده وجود ندارد.