به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، دکتر علیاصغر حمیدی روز پنجشنبه با تاکید بر حساسیت و دقت مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی تبریز در بررسی و آنالیز انواع مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و آشامیدنی، افزود: بر همین اساس محصولات کشاورزی تولیدی در استان از لحاظ سموم روزانه پایش می شود.
به گفته وی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی تبریز به دلیل برخورداری از تجهیزات و کادر مجرب به طور مستمر و مرتب ۳۰۰ سم باقی مانده در محصولات کشاورزی را مورد رصد و کنترل قرار می دهند تا در صورت بروز و وجود هر نوع مشکل، مراتب به دستگاه های متولی ابلاغ شود.
حمیدی متولی ایمنی غذا در آذربایجان شرقی و کشور را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معانت غذا و دارو اعلام و اظهار کرد: بر همین اساس سالانه افزون بر یکهزار نمونه برداری از انواع تولیدات و محصولات غذایی، بهداشتی و آرایشی در مدیریت آزمایشگاه استان انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی تبریز در قالب یک بخش اداری، پذیرش و واحد تضمین کیفیت و تعداد ۱۴ آزمایشگاه عمده فعالیت می کند، آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمایشگاه آرد و غلات و فرآورده های قنادی، آزمایشگاه افزودنی ها و رنگ و اسانس و عرقیات، آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی، آزمایشگاه شیر و فرآورده های لبنی، آزمایشگاه فرآورده های گوشتی، آزمایشگاه روغن ها و چربی ها، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی و سم شناسی آزمایشگاه قند و شیرینی جات، آزمایشگاه مواد اولیه و ظروف و بسته بندی، آزمایشگاه کمپوت و کنسرو و چاشنی جات، آزمایشگاه بافت شناسی و تشخیص بافت های غیرمجاز، آزمایشگاه مولکولی و PCR، آزمایشگاه دارو و مکمل های دارویی و واحد تضمین کیفیت آزمایشگاه را از جمله این مراکز اعلام کرد.
حمیدی ادامه داد: در این آزمایشگاه ها مواد غذایی مطابق با ویژگی های مندرج در استانداردها، توانمندی های تخصصی خاصی در خصوص تشخیص چربی های نباتی غیرمجاز در فرآورده های لبنی، تشخیص آنتی بیوتیک در فرآورده های لبنی، تشخیص اختلاط روغن های خوراکی، تشخیص اختلاط کره حیوانی با کره گیاهی، تشخیص اختلاط روغن زیتون بکر با روغن زیتون تصفیه شده و تشخیص انواع بافت غیرمجاز و خمیر مرغ مورد رصدی دایمی قرار می گیرند.
وی تشخیص نگهدارنده های غیر مجاز و رنگ غیرمجاز، اختلاط آبمیوه غیرمتجانس، اندازه گیری بلانکیت در نان و خمیر نان، اندازه گیری نگهدارنده ها و افزودنی های غیرمجاز و همچنین در کنترل شاخص های ایمنی از جمله آفت کش ها در فرآورده های زراعی و باغی ، فلزات سنگین در فرآورده های زراعی و باغی، مایکوتوکسین ها در فرآورده های زراعی و باغی، نیترات ها در محصولات کشاورزی و آب های بسته بندی و تعیین ریز مغذی ها در انواع فرآورده های غذایی را از دیگر موارد کنترل مدیریت آزمایشگاه های معاونت غذا و دارو اعلام کرد.
حمیدی با اشاره به اینکه فعالیت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از سال ۱۳۴۶ زیر نظر آزمایشگاه های استان آغاز شد و در سال ۱۳۵۶ به صورت مجزا زیر نظر معاونت غذا و دارو قرار گرفت، گفت: در حال حاضر این مجموعه به عنوان آزمایشگاه سطح یک رتبه بندی شده است که با تعداد ۳۰ نفر پرسنل رسمی، پیمانی و قراردادی و طرح نیروی انسانی در مقاطع دکترا، فوق لیسانس، لیسانس و در رشته های داروسازی، دامپزشکی، شیمی، تغذیه، صنایع غذایی، زیست شناسی میکروبیولوژی و علوم آزمایشگاهی زیر نظر معاونت غذا و دارو دانشگاه در زمینه کنترل بهداشت و سلامت مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی فعالیت دارد.
وی اظهار کرد: وظیفه کنترل مواد اولیه مورد مصرف در صنایع غذایی و مواد غذایی فرآوری شده در کلیه مراحل تولید، عرضه و توزیع و نمونه های وارداتی و صادراتی را از طریق انجام آزمون های ارگانولپتیکی، فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و سم شناسی بر اساس استانداردهای موجود را جزو رسالت های اصلی و مهم مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی بهداشتی و دارویی تبریز بیان کرد.