• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
8

از داروهای ساده تا خیلی خاص کمیاب است

  • کد خبر : 108798
  • 29 خرداد 1402 - 14:15
از داروهای ساده تا خیلی خاص کمیاب است
یاز اکو - نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: برای تولیدکننده داخلی به شدت سخت‌گیری می‌شود، اما زمانی که با کمبود مواجه می‌شویم سریع خرید از خارج انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایلنا، سید علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران درباره وضعیت صنایع داروسازی کشور گفت: ما در ایران به سختی می‌توانیم برای کارخانه‌هایمان مواد اولیه و ماشین آلات جدید وارد کنیم و تحریم‌ها باعث شده که مشکلاتی برای کارخانه‌ها ایجاد شود. ما در زمستان سال گذشته با مشکل نایاب شدن قطره بینی که فرمولاسیون ساده‌ای دارد مواجه شده بودیم سرمایه‌گذاری ما در زمینه دارو در حال حاضر کمتر شده است و حتی این مسئله در حوزه محصولات بهداشتی و آرایشی که شاید به اندازه دارو برای مردم حیاتی نیست، وجود دارد.

به گزارش ایلنا، وی تصریح کرد: متاسفانه در این سال‌ها قیمت‌گذاری دستوری که فقط شامل دارو هم نمی‌شود و محصولات آرایشی بهداشتی را هم شامل می‌شود و آن‌ها هم اجازه افزایش قیمت را متناسب با تورم ندارند، مشکلاتی را برای صنایع ایجاد کرده است.

فاطمی خاطرنشان کرد: دولت صرفا در تهیه مواد موثره از صنایع داروسازی حمایت می‌کند و ماده موثر دارو در حال حاضر ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کند و بیش از ۴۰ درصد قیمت نهایی را شامل می‌شود و ۶۰ درصد قیمت دارو توسط بازار قیمت‌گذاری می‌شود و هزینه نیرو، ایاب و ذهاب، بسته‌بندی و… به قیمت بازار است.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: دولت صرفا به دلیل اینکه برای ماده موثره دارو اصطلاحا یارانه می‌دهد و با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان صنایع را حمایت می‌دهد، جلوی افزایش قیمت دارو را می‌گیرد. همین سختگیری‌ها باعث می‌شود که رغبت صنعتگران نه تنها در حوزه دارو بلکه در سایر حوزه‌های دیگر برای سرمایه‌گذاری در کشور کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به کمبود آنتی بیوتیک در سال گذشته گفت: اگر اجازه افزایش قیمت آنتی بیوتیک در شهریور سال گذشته به کارخانه‌های ایرانی داده می‌شد اصلا با این مشکل مواجه نمی‌شدیم و لازم نبود که از هند آنتی بیوتیک وارد کنیم.

فاطمی تصریح کرد: این مسئله با توجه به اینکه بودجه دارو را حتی از بودجه سال گذشته هم کمتر در نظر گرفته‌اند ممکن است تکرار شود. این بودجه قطعا کفاف نیم سال اول را هم نمی‌دهد چه برسد به اینکه برای کل سال کفایت کند و به نظر می‌رسد ما با کمبود مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: برای تولید کننده داخلی به شدت سخت گیری می‌شود، اما زمانی که با کمبود مواجه می‌شویم سریع خرید از خارج انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ماده موثره هم به سختی می‌رسد، اما بزرگترین مشکل صنعت دارویی این است که ارز به موقع در اختیار آن‌ها قرار داده نمی‌شود ارز دولتی در سال گذشته این موقع ۴۲۰۰ تومان بود اما امسال ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان شده است. هفت برابر شده است و صنعت داروسازی باید هفت برابر نسبت به سال گذشته سرمایه بیشتری بیاورد تا بتواند کار خود را انجام دهد، اما آیا نقدینگی کارخانه‌های ما ۷ برابر بیشتر شده است. سیستم بانکی قول داده بود تا از کارخانه‌ها حمایت کند. کارخانه توان تامین نقدینگی را ندارد و نمی‌تواند مواد اولیه را به موقع وارد کنند همه این مشکلات خودش را در قالب کمبودهای دارویی نشان می‌دهد که مردم را به ستوه آورده است.

همایون سامه یح، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در این رابطه گفت: صنایع داروسازی ایران با توجه به مشکلات اقتصادی به شدت آسیب‌پذیر شده است و ما باید حمایت کامل خودمان را نه تنها از صنایع داروسازی بلکه تمام صنایعی که در ایران فعال هستند انجام دهیم تا از ورشستگی احتمالی این صنایع جلوگیری شود به ویژه این که صنایع داروسازی برای کشور حیاتی است و باید از آن حمایت کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت درباره گلایه صنایع داروسازی از قیمت‌گذاری دستوری خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۱ مصوب شد که قیمت‌های دارو مطابق شهریور سال ۱۴۰۰ باشد و افزایش پرداخت توسط بیمار انجام نشود. این مسئله از طریق طرح دارویار در سال ۱۴۰۱ مطابق قانون بودجه و مصوبات مجلس از طریق وزارت بهداشت پیگیری و اجرایی شد. از سوی دیگر طرح دارویار به دلیل اینکه بودجه لازم آن از سوی سازمان برنامه و بودجه تامین نشد، متاسفانه با مشکلات زیادی مواجه شد.

وی تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر قفسه‌های داروخانه از دارو پر نیست و برخی از داروها از داروهای ساده تا داروهای خیلی خاص کمیاب است. نظر من این است که میزان فرانشیز دارو توسط بیمار را به ۳۰ درصد برگردانیم واین مخالف قانون نیست، چراکه در سال ۱۴۰۱ این مصوب شده بود و برای سال ۱۴۰۲ چنین قانونی نداریم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=108798

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});