به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از حریت، یک گروه تجاری روز چهارشنبه گفت: شرکتهای خارجی سرمایه گذاری ها و مقرهای آسیایی خود را به خارج از چین منتقل می کنند زیرا اعتماد در پی گسترش قانون ضد جاسوسی و سایر چالش ها کاهش یافته است.
بر اساس گزارش اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین، شرکت ها در مورد کنترل های امنیتی و حمایت دولت چین از رقبای چینی این شرکت هاو عدم اقدام در مورد وعده های اصلاحی نگران هستند.
آنها همچنین با کاهش رشد اقتصادی چین و افزایش هزینه ها تحت فشار قرار گرفته اند.
ینس اسکلوند، رئیس اتاق اروپا، به خبرنگاران گفت : اعتماد تجاری به چین «تقریباً در پایینترین سطحی است که تاکنون داشتهایم».
اسکلوند گفت: “هیچ امیدی وجود ندارد که محیط نظارتی طی پنج سال آینده بهبود یابد.”
دو سوم از ۵۷۰ شرکتی که به این نظرسنجی پاسخ دادند، گفتند؛ انجام تجارت در چین دشوارتر شده است.
از هر پنج نفر، سه نفر گفتند که فضای کسب و کار در چین «سیاسیتر» است که نسبت به نیمی از سال قبل افزایش یافته است.
شرکتها همچنین از ارتقای خوداتکایی ملی پکن ناراحت هستند. دولت شی به مصرف کنندگان داخلی همانند بیمارستانها فشار میآورد تا از تامینکنندگان چینی استفاده کنند، حتی اگر این کار هزینهها را افزایش دهد.
شرکت های خارجی نگران محدود شدن بازارهای خودهستند.
از هر ۱۰ شرکت در نظرسنجی اتاق اروپا، یک شرکت گفته است که سرمایه گذاری خود را به خارج از چین منتقل کرده است. از هر ۵ نفر ۱ نفر دیگر سرمایه گذاری را به تعویق می اندازند یا در حال بررسی تغییر است.
سنگاپور مقصد بعدی سرمایه گذاران
اتاق اروپا خاطرنشان کرد که فقط شرکت های خارجی نیستند که در حال خروج هستند بلکه بخش قابل توجهی از مشتریان یا تامین کنندگان چینی نیز سرمایه گذاری های خود را به خارج از این کشور منتقل می کنند.
در نظرسنجی اتاق اروپا، مقصد اصلی شرکتهایی که دفتر مرکزی آسیایی خود را به خارج از چین منتقل میکنند، سنگاپور بوده است، با ۴۳ درصد از شرکتها که نقل مکان کردهاند و پس از آن مالزی قرار دارد.