• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
11
نقدی بر شورای شهر سهند

نگاهی به اثربخشی انفعال اجتماعی بر ساختار شهری

  • کد خبر : 110656
  • 15 تیر 1402 - 18:36
نگاهی به اثربخشی انفعال اجتماعی بر ساختار شهری
خبر دستگیری سه عضو شورای شهر سهند، پس از گذشت دوسال از انتخابات پرحاشیه و روزهای متلاطم و بی‌ثبات مدیریت شهر زیر سایه سنگین حضور افرادی که از همان روز اول انتخابشان به عنوان عضو شورای شهر مورد قبول مردم شهر و مطالبه‌گران این شهر نبودند، بازگشتی دوباره به نقش اثر بخش مردم، در سرنوشت خود است.

یازاکو؛ افخم ابراهیمی _ خبر دستگیری سه عضو شورای شهر سهند، پس از گذشت دوسال از انتخابات پرحاشیه و روزهای متلاطم و بی‌ثبات مدیریت شهر زیر سایه سنگین حضور افرادی که از همان روز اول انتخابشان به عنوان عضو شورای شهر مورد قبول مردم شهر و مطالبه‌گران این شهر نبودند، بازگشتی دوباره به نقش اثر بخش مردم، در سرنوشت خود است.

به گزارش خبرنگار یازاکو، آنچه این مسئله را مهم و پر رنگ می‌کند آثار بلند مدت انفعال اجتماعی و حکایت از ماست که بر ماست است.

احمد بخارایی، جامعه‌شناس معتقد است پرداختن به ریشه ها و ابعاد انفعال اجتماعی مثل هر پدیده اجتماعی دیگری قابل‌تأمل و تحلیل است و قطعاً یک‌شبه در یک جامعه پدیدار نمی‌شود و ریشه تاریخی و فرهنگی دارد.

انفعال اجتماعی در نگاه ساده‌تر عدم احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت دیگران است.

خرداد ۱۴۰۰ شهر سهند میزبان اتوبوسهای رای از سایر شهرها و البته دلالان رای بود!

رای‌هایی که می‌توانست با اجماع در مسیر انتخابی درست بر سرنوشت شهر اثربخش باشد اما به کمترین ارقام فروخته شد.

فاجعه‌ای اجتماعی که عمق انفعال اجتماعی را در یکی از بزرگترین میادین سرنوشت ساز شهر نمایان کرد و آثار و نتایج آن پس از گذشت‌ صدها روز همچنان منشا خسران برای شهر و شهروندان به واسطه فرصت‌سوزی بوده است.

گذشته از انفعال مسئولینی که می‌توانستند با ورود جدی‌تر به تخلفات آشکار، راه را بر تکرار دوباره و البته بروز مشکلات امروز ببندند باید پرسید چرا جامعه امروز بیشتر از هر برهه دیگر گرفتار دردی به نام انفعال اجتماعی است.

کدام عوامل بر یاس و عدم همراهی در نشاط اجتماعی دامن زده است.

آیا کسانی که حاضر شدند سرنوشت شهر و انتخاباشان را به چمدان‌های پول گره بزنند متوجه عواقب اشتباهشان هستند؟

باید پرسید کسانی که بی‌توجه به لزوم شرکت در انتخابات، روزهای متمادی از مدیریت شهری گله‌مند هستند، می‌دانند که بخش قابل توجه گله از وضعیت کمبودهای شهر و مشکلات بزرگ در مدیریت شهری در واقع خروجی همان انفعالی است که در انتخابات داشتند؟

بازگشت به فلسفه انتخابات، یعنی اثربخشی هر فرد بر سرنوشت و ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه اش، حلقه گمشدهای است که اثرات زیانبار خود را در بستری چون شورای شهر سهند عیان می‌کند.

بی‌شک برای برون‌رفت از این شکل و حالت آسیب‌رسان و مضمحل‌کننده حیات اجتماعی، باید به تحول فرهنگی از مسیر اختلاط فرهنگی و بازنگری ساختاری نسبت به نحوه حیات سیاسی در اندیشه مردم همت گماشت؛ چرا که در غیر این صورت جامعه در مسیر سقوط اجتماعی قرار می‌گیرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=110656

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});