• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
3
دیلی صباح گزارش داد؛

رونق گردشگری ایران با تمرکز بر همسایگان

  • کد خبر : 112239
  • 31 تیر 1402 - 15:45
رونق گردشگری ایران با تمرکز بر همسایگان
یازاکو - ایران که به دلایل سیاسی فرصت سفر گردشگران غربی را ازدست داده است، در تلاش است تا بازدیدکنندگانی از کشورهای ثروتمند عربی خلیج فارس و سایر کشورهای مجاور جذب کند تا اقتصاد تحریم‌شده خود را تقویت کند.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح، کارشناسان صنعت گردشگری می‌گویند ایران در تلاش است تا بازدیدکنندگان بیشتری را از روسیه و چین به مکان‌های باستانی خود بکشاند که قدمت آنها به امپراتوری ایران و جاده افسانه‌ای ابریشم بازمی‌گردد.

گرم شدن روابط دیپلماتیک ایران با میانجیگری پکن در سال جاری با عربستان سعودی راه را برای پروازهای مستقیم هموار کرد و تهران همچنین به دنبال روابط نزدیکتر با سایر کشورها از مصر تا مراکش است.

تغییر آهسته اما پیوسته دررونق مکان‌های توریستی مهم ایران قابل توجه است، جایی که بازدیدکنندگان بیشتری به جای انگلیسی، فرانسوی یا آلمانی، به عربی، چینی و روسی صحبت می‌کنند.

حمید شاطری، ۴۶ ساله، یکی از صاحبان آژانس های مسافرتی تهران، می گوید: «در گذشته، گردشگران زیادی از اروپا می پذیرفتیم، اما اکنون این تعداد به شدت کاهش یافته است.

وی گفت: اروپایی‌ها پس از سال‌ها تنش بر سر برنامه هسته‌ای مورد مناقشه این کشور و پس از هشدارهای دولت غربی نسبت به سفر به ایران، «از بازدید از ایران می‌ترسند».

این روزها بیشتر مردم چین و روسیه از اماکن تاریخی و مناظر دیدنی ایران بازدید می کنند و گردشگران عرب به ویژه از عراق برای شرکت در مراسم مذهبی به این کشور می آیند.

سالهای انزوا

ایران از دیرباز با سازه های با شکوه باستانی خود از جمله شهرهای شیراز، اصفهان و مشهد و مجموعه تخت جمشید با قدمت ۲۵۰۰ ساله، بازدیدکنندگان خارجی را به خود جذب کرده است.

کویرها و کوه های پوشیده از برف و سواحل خلیج و دریای خزر دارد و به غذاهای خود و سنت مهمان نوازی خود می بالد.

با وجود قوانین سختگیرانه پوشش برای زنان و ممنوعیت مشروبات الکلی و تفریحات شبانه پس از انقلاب اسلامی، مدتهاست که گردشگران عمدتاً اروپایی به این کشور می آمدند.

ایران به عنوان بزرگترین قدرت مسلمان شیعه، میزبان جریان پیوسته ای از زائران مذهبی است که بسیاری از آنها از عراق همسایه به شهرهای مقدس باستانی خود مشهد و قم می روند.

پس از اینکه ایران و قدرت‌های بزرگ در سال ۲۰۱۵ به توافقی مهم برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود در ازای لغو تحریم‌ها دست یافتند، امیدهای زیادی برای تقویت گردشگری سودآور وجود داشت.

اما این امیدها سه سال بعد زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا به طور یکجانبه از توافق خارج شد، بر باد رفت.

از آن زمان اخبار بدی به گوش رسید، از جمله همه‌گیری کووید-۱۹ که ایران را زود و سخت تحت تاثیر قرار داد.

سال گذشته، اعتراضات گسترده ای این کشور را تحت تاثیر قرار داد.

ایران چندین اروپایی را به جرم جاسوسی زندانی کرده است که موجب شده چندین کشور غربی به شهروندان خود توصیه کنند که از هرگونه سفر به آنجا خودداری کنند.

سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل می‌گوید ایران در سال گذشته ۴٫۱ میلیون خارجی جذب کرد که کمتر از نصف رقم سال ۲۰۱۹ است و تنها ۰٫۴ درصد از سفرهای گردشگری در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است.

تهران تلاش هایی را برای بازسازی گردشگری آغاز کرده است، از جمله جذب گردشگر از امارات متحده عربی و قطر به جزایر خلیج فارس، کیش و قشم، که دارای سواحل، هتل های مجلل و خرید ارزان هستند.

فشار مجدد

علیرغم تنش های اخیر بین باکو و تهران، ایران همچنین به دنبال جذب بازدیدکنندگان بیشتری از کشورهای همسایه ارمنستان و آذربایجان بوده است.

مجید کیانی، مدیرعامل منطقه آزاد ارس شمال غرب ایران گفت: برپایی نمایشگاه‌های گردشگری در سایر کشورها، تبلیغات از طریق رسانه‌ها و میزبانی رویدادهای بین‌المللی از جمله برنامه‌های توسعه گردشگری است.

یونسکو ماه گذشته صخره های رنگارنگ ارس را به شبکه ژئوپارک های جهانی خود اضافه کرد.

کیانی گفت: منطقه اطراف پارک زمین شناسی که همچنین به دلیل اکوسیستم متنوع آن مورد استقبال قرار می گیرد، در فصل نوروز امسال میزبان «بیش از ۱٫۲ میلیون گردشگر» بود.

ارمنی‌ها اکنون از صومعه سنت استپانوس متعلق به قرن نهم دیدن می‌کنند، که یک میراث جهانی یونسکو با نقاشی‌های دیواری واضح از مناظر کتاب مقدس و نماهای پرآذین است.

اسقف اعظم کریکور چیفتجیان، پیشوای اسقف استان های آذربایجان شرقی و غربی ایران، گفت: بسیاری از گردشگران ارمنی برای بازدید از این کلیسای تاریخی می آیند.

بابک بابالی، تحلیلگر گردشگری، گفت: با توجه به اینکه در دهه ۲۰۱۰ آذربایجانی ها به طور معمول از این منطقه برای برای مراقبت های بهداشتی بازدید می کردند و “صنعت توریسم پزشکی قابل توجهی” ایجاد کرده بودند گفت: ایران پتانسیل زیادی برای توریسم سلامت دارد.

ناظران نشانه‌هایی از کاهش تنش‌ها در منطقه ر را مشاهده می‌کنند.

بابالی گفت: در حالی که این اقدامات نشان دهنده قصد تهران برای تنش‌زدایی است، مدتی طول می‌کشد تا این موضوع در تعدد گردشگران اروپایی منعکس شود.

شاطری، راهنمای تور تهران، همچنین گفت که ایران تا بازگشت تعداد زیادی از بازدیدکنندگان غربی راه زیادی در پیش دارد.

وی گفت: « ایران برای جذب گردشگر بیشتر باید روابط بین‌المللی خود را بهبود بخشده و به جهانیان نشان دهد که نگاهی صلح‌جویانه دارد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=112239

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});