به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اقتصادآنلاین؛ رضا کامی، رییس سابق اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه درخصوص تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری میان ترکیه و ایران که مورد تاکید روسای جمهور دو کشور نیز است، به اقتصادآنلاین گفت: این رقم چند سال قبل بین دو کشور هدفگذاری شد، حدود سال ۲۰۱۴ بود که به بالای ۲۲ میلیارد دلار هم رسید، منتها عوامل و موانع مختلفی ایجاد شد که این رقم کاهشی شد.
کامی افزود: بحث افزایش حجم تجارت خارجی میان دو کشور اراده دو دولت را میخواهد و یک طرفه نمیتوان به این هدف رسید، حتی موانع ایجاد شده نیز متقابل بوده و در نهایت این که بحث تعرفه ترجیحی باید تعیین تکلیف شود. سال ۲۰۱۵ بین دو کشور بعد از مدتها مذاکره تعرفه ترجیحی به امضاء رسید و در توافقنامه پیشبینی شده بود که میتواند مورد بازنگری قرار بگیرد، بازنگری هم شد اما به توافق دو طرف نرسید. چند سال پیش که ایران محدودیتهای وارداتی را اعمال کرد این موضوع شامل مواردی که در تعرفه ترجیحی توافق شده بود هم شد و باعث کاهش سرعت مبادلات تجاری دو کشور شد.
وی ادامه داد: دو کشور توانمندیها و ظرفیتهایی به لحاظ جغرافیایی دارند و میتوانند مکمل و پلی برای یکدیگر به منظور افزایش منافعشان باشند. ضمن این که یک سری توافقات هم شد تا بین بندرعباس و ترابزون خط ترانزیتی تقویب شود که باز هم محقق نشد.
رییس سابق اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: امکان افزایش حجم تجارت میان ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار و حتی بیشتر نیز وجود دارد. باید کمیسیونهای مشترک فعال شوند و همچنین مقامات دو کشور نیز پیگیر این موضوع باشند.