• امروز : چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
5

سومین چاپگر خط بریل در کتابخانه مرکزی تبریز راه اندازی شد

  • کد خبر : 115023
  • 28 مرداد 1402 - 11:30
سومین چاپگر خط بریل در کتابخانه مرکزی تبریز راه اندازی شد
یاز اکو - با حضور معاون سیاسی اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی سومین چاپگر خط بریل در بخش نابینایان و کم بینایان کتابخانه مرکزی تبریز راه اندازی شد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از مهر، برای خدمات رسانی بهتر برای اقشار خاص، سومین چاپگر در مرکز چاپ بریل بخش نابینایان و کم بینایان کتابخانه مرکزی تبریز راه اندازی و به بهره برداری رسید.

تراب محمدی معاون سیاسی اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی در مراسم رونمایی از دومین چاپگر بریل تولید داخل کتابخانه مرکزی، با تقدیر از اداره کل کتابخانه های عمومی استان جهت پرداختن به ارائه خدمات کتابخانه ای و اجرای برنامه‌های فرهنگی برای اقشار خاص اعم از روشندلان و ناشنوایان گفت: آنچه مسلم و غیر قابل انکار است توجه به عدالت فرهنگی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم بوده و شواهد نشان می‌دهد که در بخش فرهنگ نیز توجه به توسعه متوازن ارائه خدمات به اقشار خاص در کنار عموم مردم مورد تاکید و انجام است.

محمدی با اشاره به اینکه امروزه یکی از نشانه‌های توسعه یافتگی جوامع فراهم آوردن زمینه استفاده وسیع افراد کم توان جسمی از فرصت‌های اجتماعی و فرهنگی است، تولید کتاب بریل در زمینه‌های مختلف را یکی از مهمترین عامل ایجاد آگاهی در میان نابینایان عنوان کرد زیرا دارای کارکردهای متنوعی مانند توسعه سلامتی و بهداشت، آموزش‌های اجتماعی و دینی، نشاط و شادی از طریق جلوگیری از یکنواختی زندگی و نهایتاً مشارکت اجتماعی است.

اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این نشست با تاکید بر اینکه معلولین و اقشار آسیب پذیر بخش مهمی از جامعه هستند گفت: این افراد به دلیل محدودیت‌های جسمی و یا ذهنی نیاز به امکانات خاصی دارند، اما این معلولیت به معنای عدم نیاز به اطلاعات نیست و نهاد کتابخانه های عمومی به عنوان گسترده‌ترین شبکه فرهنگی کشور خود را موظف به تامین خدمات اطلاعاتی و کتابخانه ای و برگزاری برنامه‌های فرهنگی در راستای ارتقای سطح توانایی‌های فردی و اجتماعی اقشار خاص جامعه می‌داند.

بابایی با تاکید بر اینکه کتابخانه مرکزی تبریز یکی از قطب‌های تولید کتاب بریل در سطح کشور جهت ارسال به بخش نابینایان کتابخانه های عمومی است افزود: در حال حاضر علاوه بر کتابخانه مرکزی، ۲ باب کتابخانه در سطح استان شامل کتابخانه پارکشهر مرند و کتابخانه عمومی اوحدی شهرستان مراغه دارای بخش نابینایان هستند و در کتابخانه مرکزی تبریز به تازگی بخش ناشنوایان ایجاد و تجهیز گردیده است.

روح الله ساعی مسئول بخش نابینایان و کم بینایان کتابخانه مرکزی تبریز نیز در این مراسم گفت: چاپگر بریل دارکوب در سرعت برابر نمونه‌های خارجی بوده و قابلیت افزایش، کاهش و تنظیم سرعت چاپ را دارد. در این چاپگر علاوه بر دستور چاپ توسط کامپیوتر، می‌توان اطلاعات را ازطریق حافظه خارجی نیز به چاپگر متصل کرد. مزیت دیگر چاپگر دارکوب سیستم‌های ایمنی است که در مسیر آن تعبیه شده است و اگر نوسانات برق باعث آسیب زدن به موتور و سایر قسمت‌ها شود، بلافاصله فیوزهای امنیتی در مسیر فعال شده و اجازه نوسان و آسیب بیشتر را نمی‌دهد.

چاپگر دارکوب به صورت معمول در هر ۱۴ ثانیه، دو صفحه و در یک ساعت، حدود ۵۰۰ صفحه را چاپ می‌کند که این سرعت را می‌توان تا ۴۰۰ و ۷۰۰ صفحه در یک ساعت کاهش و یا افزایش داد. از دیگر امتیازهای قابل توجه چاپگر دارکوب استفاده از کاغذهایی با اندازه‌های متفاوت است که در نمونه‌های مشابه خارجی چنین امکانی وجود ندارد.

گفتنی است این دستگاه سومین دستگاه چاپ بریل بخش نابینایان تبریز و دومین دستگاه ایرانی این بخش می‌باشد که با هزینه کرد چهار میلیارد و صد میلیون ریال خریداری شده تا با افزایش سرعت چاپ دسترسی روشندلان کشور به محتوای بریل تسهیل یابد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=115023

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});