به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، مهدیه فلاح با اشاره به آغاز برداشت گوجه فرنگی از سطح ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان افزود: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فرآوری شده مصرف میشود.
وی بیان کرد: شهرستان ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
فلاح اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۶۵ تن است و نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر میکند.
وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت کوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.
فلاح اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاءهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد میشوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می شود، جلوگیری میکند.
به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط صنایع تبدیلی خریداری میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجانغربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در منازل و کارخانجات استان به صورت رب و سس مورد استفاده قرار می گیرد.