• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7

پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۴۰ هزار تن گوجه ‌فرنگی از مزارع آذربایجان‌ غربی

  • کد خبر : 115026
  • 28 مرداد 1402 - 11:45
پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۴۰ هزار تن گوجه ‌فرنگی از مزارع آذربایجان‌ غربی
یاز اکو - مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌ غربی گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۳۴۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند سان‌ست،سما، پارس،۸۳۲۰ کارن ،فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی ، کمودور و کامنتا کشت شده، برداشت شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، مهدیه فلاح با اشاره به آغاز برداشت گوجه فرنگی از سطح ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان افزود: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فرآوری شده مصرف می‌شود.

وی بیان کرد: شهرستان ارومیه، میاندوآب، شاهین‌دژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

فلاح اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف می‌شود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت می‌گیرد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۶۵ تن است و نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر می‌کند.

وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت کوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.

فلاح اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاءهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد می‌شوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می‌ شود، جلوگیری می‌کند.

به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط صنایع تبدیلی خریداری می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجان‌غربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در منازل و کارخانجات استان به صورت رب و سس مورد استفاده قرار می گیرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=115026

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});