به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، رامین اکبری ، ورود صنایع بزرگ استان در جهت تاسیس صندوق سرمایه گذاری در جهت توسعه کسب و کارهایشان و حمایت از طرح های شرکت های دانش بنیان بیشتر از گذشته احساس میشود. متاسفانه هیچ صندوق سرمایه گذاری در شمالغرب موجود نمی باشد و خیلی از طرح های در فاز اولیه به دلیل نبود سرمایه نابود و یا شرکتهای دانش بنیان در مرحله جذب سرمایه به دلیل تزریق نشدن سرمایه ، از ورود به بازارهای منطقه ای و صادرات در سایز کوچک از بازار حذف میشوند.
اکبری بیان کرد: رتبه ۱۰۵ کشورمان در میزان دسترسی به آخرین فناوریهای روز و رتبه ۱۱۸ در میزان رسوخ فناوری در بنگاهها در میان ۱۳۷ کشور بررسی شده در شاخص رقابتپذیری جهانی در سال ۲۰۱۸، پایین بودن توانمندی فناورانه در بسیاری از شرکتها و هلدینگ های ایرانی را به عنوان یکی از اصلیترین عوامل ضعف رقابتپذیری تولیدات میتوان بر شمرد.
اکبری تشریح کرد، در حال حاضر چندین صندوق سرمایه گذاری در قالب vc یا cvc در کشور هستند که در تهران فعال هستند . کشوری همچون هندوستان حدود ۳۰۰ صندوق سرمایه گذاری در صنایع مختلف خود دارد.
سایت خبری آمریکایی TechCrunch در سال ۲۰۲۰ گزارش داده بود که ۱۰ سال پیش، کمتر از ۳۸۰ CVC فعال در آمریکا حضور داشتند. حالا این تعداد به بیش از ۳۲۰۰ رسیده و قرار دادهایی که حمایت این بنگاهها را پشت خود دارند، در سال ۲۰۲۱ از ۲۱۰۰ مورد فراتر رفت.
همچنین در جهت افزایش صادرات غیر نفتی نیاز مبرم به توسعه کسب و کارهای کوچک داریم کشور امارات در ۶ ماه نخست امسال ۳۳۷ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته است .که نسبت به سال پیش ۱۷ درصد افزایش داشته است.