• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
5

پیش‌بینی تولید بیش از ۲۵۱ هزار تُن چغندرقند از مزارع میاندوآب

  • کد خبر : 117499
  • 21 شهریور 1402 - 11:00
پیش‌بینی تولید بیش از ۲۵۱ هزار تُن چغندرقند از مزارع میاندوآب
یاز اکو - مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال ۴ هزار و ۱۸۴ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافته است که پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۵۱ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، رضا مقدم در جلسه کمیته فنی برداشت و تحویل چغندرقند شهرستان میاندوآب، عنوان کرد: استفاده از ماشین آلات مدرن در برداشت و تغییر آرایش کشت از کشت معمولی به ۴۰ در ۶۰ مورد توجه و پیگیری است که امسال در سطح ۵۶۷ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول اجرایی شده است.

وی افزود: در راستای کاهش مصرف آب در تولید محصول چغندرقند، ترویج استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری را در دستور کار قرار داده‌ایم که تاکنون یک هزار و ۴۲۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول به سیستم آبیاری بارانی و ۳۰ هکتار نیز به نوار آبیاری تی تیپ مجهز شده است.

مقدم ادامه داد: قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند امسال به ازای هر کیلوگرم با عیار ۱۶ درصد ۲۸ هزار ریال اعلام شده‌ است.

مدیر جهاد کشاورزی با ابراز رضایت از کیفیت محصول تولیدی در شهرستان میاندوآب گفت: سال گذشته متوسط عیار چغندرقند تولیدی در شهرستان میاندوآب ۱۶.۳۲ درصد بود.

وی تاکید کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان مهندسین ناظر کشاورزی جهت نظارت بر تعیین اُفت و عیارسنجی چغندرقند از تاریخ شروع دوره بهره برداری این محصول در کارخانه قند میاندوآب حضور خواهند یافت.

مقدم یادآور شد: زمان برداشت چغندرقند از مزارع شهرستان بر اساس اعلام کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی، یک مهر ماه تعیین شده است و کارخانه قند شهرستان میاندوآب از این تاریخ، آماده تحویل محصول تولیدی چغندرکاران منطقه است، همچنین زارعینی که به منظور آزادسازی زمین، تمایل به برداشت زودتر از موعد مقرر محصول خود دارند، می‌توانند از ۲۵ الی ۳۰ شهریورماه نسبت به برداشت و تحویل آزاد چغندرقند اقدام کنند.

کارخانه قند، قلب تپنده میاندوآب است

علیرضا بیرامی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار میاندوآب نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت توسعه کشاورزی دانش بنیان گفت: فرایند کشت و برداشت محصول چغندرقند باید دانش محور شود، چغندرقند از محصولات اقتصادی و استراتژیکی منطقه و کارخانه قند، قلب تپنده میاندوآب است که در راستای حمایت از تولیدکنندگان باید همیشه فعال و پایدار باشد.

وی خواستار راه اندازی بخش تحقیقات چغندرقند در راستای تولید بذر این محصول در شهرستان شد.

بیرامی بر تدوین طرح ترافیکی مسیر حمل محصول چغندرقند از مزارع تا کارخانه قند میاندوآب، جهت تصویب در شورای ترافیک شهرستان تاکید کرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=117499

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});