به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، مسئول امور بینالملل در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه بر اساس توافق صورت گرفته با معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان، دبیرخانه میزهای تجاری در اتاق بازرگانی تبریز مستقر شده است.
شهبازی با اشاره به راهاندازی میزهای تجاری کشورهای فدراسیون روسیه، قزاقستان و گرجستان در اتاق تبریز و قدردانی از زحماتی که در سالهای گذشته در چارچوب میز تجاری جمهوری آذربایجان در استان صورت گرفته است، گفت: میز تجاری جمهوری آذربایجان چهارمین میز تجاری اتاق تبریز است که با هدف احصاء مشکلات تجارت با این کشور و ارائه راهکار در راستای رفع موانع موجود، تشکیل شده است.
شهبازی افزود: اعضای میز آذربایجان میتوانند پیشنهادات خود را بهصورت کتبی به دبیرخانه میز تجاری اعلام کنند.
سید یوسف حسینی؛ رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز در این جلسه یکی از مشکلات تبادلات تجاری با جمهوری آذربایجان را مشکل حمل و نقل عنوان کرد و افزود: متاسفانه حمل و نقل در کشور ما رانندهمحور است، نه شرکتمحور، بههمین دلیل در زمینه حمل بار با بیبرنامگی و رفتارهای سلیقهای مواجه هستیم.
وی بحث تعرفههای ترجیحی را از دیگر عوامل تاثیرگذار در تجارت با این کشور دانست و گفت: تفاوت نرخهای تعرفههای گمرکی برای کالاهای ایرانی و کالاهای مشابه برخی کشورهای همسایه در جمهوری آذربایجان، امکان رقابت را از صادرکنندگان استان سلب میکند.
حسینی با اشاره به محدودیتهای موجود در گمرک آستارا، خواستار راهاندازی گمرک در مرز خداآفرین شد و افزود: با این اقدام مبادلات تجاری بین استان و جمهوری آذربایجان تسریع و تسهیل میشود.
طاهر روحی؛ مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی در این نشست با تاکید بر اینکه تشکیل میزهای تجاری نقش قابل توجهی در شناسایی و رفع مشکلات تجارت با کشورهای مختلف دارد، گفت: بخش خصوصی و دولتی باید در کنار هم برای هموار کردن مسیر تجارت استان با سایر کشورها تلاش کنند.
وی با اشاره به تجربه موفق تشکیل میزهای تجاری در استان و همچنین فعالیت چشمگیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، ابراز امیدواری کرد، میزهای تجاری نیز بتوانند نقش خود را در زمینه افزایش مبادلات تجاری و رفع دغدغههای تجار بهدرستی ایفا کند.
روحی از تلاش و پیگیری نهادهای دولتی برای استقرار گمرک در خداآفرین نیز خبر داد.
در ادامه این نشست فعالان بخش خصوصی به بیان مشکلات خود در زمینه تجارت با جمهوری آذربایجان از جمله مسأله تعرفه ترجیحی، بسته بودن مرزهای زمینی جمهوری آذربایجان با ایران، عدم وجود پرواز مستقیم از تبریز به باکو، مشکلات مربوط به انتقال پول، مسائل مربوط به بهرهگیری از خدمات بانک ملی در باکو، مصوبات ستاد تنظیم بازار، استانداردهای خاص مورد درخواست جمهوری آذربایجان و… اشاره کردند.