• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
6
دیلی صباح گزارش داد؛

نقطه شکست،اتحاد روسیه و کره شمالی علیه غرب

  • کد خبر : 117746
  • 25 شهریور 1402 - 10:58
نقطه شکست،اتحاد روسیه و کره شمالی علیه غرب
یازاکو _ سفر اخیر کیم به مسکو حکایت از تعمیق روابط با روسیه دارد رویدادی که اثر بخشی آن بر موضوعاتی همانند انرژی و امنیت غلات جهانی در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین برهیچ کس پوشیده نیست.

به گزارش واحدترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح روابط تاریخی روسیه و کره شمالی با تغییرات قابل توجهی نمود یافته است.

لازم به ذکر است، در طول جنگ کره در سال ۱۹۵۰، اتحاد جماهیر شوروی حمایت اقتصادی و نظامی مهمی از کره شمالی ارائه کرده و روابطشان را محکم تر کرد.

در حالی که در زمان سلطنت کیم ایل سونگ لحظات تنش زای وجود داشت، با پایان جنگ سرد یک گسست بزرگ رخ داد.

همانطور که فدراسیون روسیه تمرکز خود را به سمت داخل معطوف کرد، کره شمالی حیاتی ترین متحد اقتصادی و نظامی خود را از دست داد.
در دهه های بعدی، روابط بین این دو کشور تا اوایل دهه ۲۰۰۰ نسبتاً محدود باقی ماند.
در دوران تصدی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، تعامل مسکو با پیونگ یانگ دوباره آغاز شد. این روند به طور یکپارچه تحت رهبری کیم جونگ اون پس از درگذشت کیم جونگ ایل ادامه یافت. شاید یکی از بارزترین نمونه های این روابط دوجانبه پس از سال ۲۰۰۰، کمک های مستمر روسیه باشد، مانند اعلامیه در سال ۲۰۱۱ مبنی بر ارسال ۵۰۰۰۰ تن غله به کره شمالی در پی سیل های ویرانگر که کمک بزرگی به این کشور تلقی می شد.

با این حال، جدیدترین تحول در این رابطه دوجانبه، در سطح جهانی واکنش های متعددی در پی داشته است.
انتقاد پیونگ یانگ از رویکرد هژمونیک غرب، همراه با اظهارات حمایت از روسیه در بحبوحه تحریم های غرب در طول جنگ روسیه و اوکراین، مرحله جدیدی را در روابط آنها رقم زده است.
همزمان، پروژه‌های جایگزینی که تقریباً روسیه را مستثنی می‌کنند، پس از نشست اخیر G-20 ظهور کردند. روسیه در پاسخ، شروع به بررسی شراکت‌های جدیدی کرد که کره شمالی برجسته‌ترین آن‌ها بود.
در حالی که توجه زیادی به همکاری نظامی احتمالی بین روسیه و کره شمالی شده است، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نگرانی ها را کم اهمیت جلوه داد و تاکید کرد که این موضوع مربوط به دو کشور مستقل است و نباید طرف های ثالث را نگران کند.

پیام‌هایی از فضاپیمای Vostochny

پیام‌هایی که در جریان دیدار کیم جونگ اون و ولادیمیر پوتین در فضاپیمای وستوچنی در خاور دور روسیه منتقل شد، قابل توجه است. هنگامی که کیم اولین سفر خود را در خارج از کشور در چهار سال گذشته به پایان رساند، بر دوستی ریشه‌دار بین دو ملت تأکید کرد و بر واگرایی ایدئولوژیک خود از غرب تأکید کرده و نوع و عمق روابط را به دوران شوروی بازگرداند

.
کیم ضمن ابراز حمایت کامل از پوتین و روسیه در این دیدار، همچنین گفت : کشور منزوی او “همیشه با روسیه خواهد بود.”
علاوه بر این، نماد قطار سبز تیره کیم، که در دوره اتحاد جماهیر شوروی هدیه داده شد، دارای اهمیت تاریخی است و پیامی را علیه غرب ارسال می کند.

پیام‌های مربوط به حمایت فن‌آوری و همکاری نظامی احتمالی بین دو کشور به همان اندازه حیاتی است، موضوعی که به‌ویژه ایالات متحده را نگران می‌کند.
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون پیش بینی کرده است که این مذاکرات می تواند به یک معامله تسلیحاتی منجر شود، چشم اندازی که ایالات متحده شدیدا با آن مخالف است.
با توجه به ادامه جنگ روسیه و اوکراین، ایالات متحده چنین توافقی رامسبب طولانی شدن درگیری می داند.

در حالی که روسیه موضع خود را در قبال تحریم ها علیه کره شمالی در سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل حفظ می کند، موضوع معامله تسلیحاتی را نمی توان نادیده گرفت. روسیه استدلال می‌کند که چنین توافقی می‌تواند مانع توسعه روابط دوجانبه شود، در حالی که ایالات متحده نگرانی‌های خود را در مورد تأثیر آن بر طول مدت درگیری‌های اوکراینی مطرح می‌کند.
در میان این اظهارات و انتقادات، به نظر می رسد دلیل اصلی برای گرد هم آمدن دو کشور در مرکز فضایی وستوچنی، حمایت کره شمالی از تولید ماهواره باشد.
پوتین خاطرنشان کرد که روسیه که در گروه ۲۰ و دیگر مجامع با انزوا مواجه است، به دنبال تقویت روابط خود با کره شمالی است.
بررسی موشکی و تحقیقات فضایی کیم در کازمودروم ممکن است به عنوان گام اولیه در پیشبرد روابط با روسیه تلقی شود. در نتیجه،جهان در آستانه مشاهده چگونگی کارکرد این قطب ژئوپلیتیکی بر بحران جهانی انرژی و امنیت غلات خواهد بود.

با این وجود، نمی توان انکار کرد که تعمیق روابط با کره شمالی نقطه گسست روابط بین غرب و روسیه خواهد بود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=117746

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});