به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از فارس، جاده خلخال به پونل یکی از دو راه ارتباطی شهرستان خلخال در استان اردبیل با شهرستان رضوانشهر استان گیلان است که علیرغم زیبایی چشم نواز و سحرانگیز ولی از دیده مسؤولان فراموش شده و با وضعیت موجود تنها به عنوان یک جاده ییلاقی اطلاق می شود.
این جاده محدودهای است که هشت ماه از سال، مه دل انگیز خزری بر بام آن سایه انداخته و نبود ایمنی در این جاده به لحاظ نبود گاردریل، علائم راه، شانه خاکی جان هموطنان را در گذر این جاده گردشگری دو استان اردبیل و گیلان به خطر انداخته و ایمنی آن چنانی برای مسافران و گردشگران در این جاده فراهم نمی شود.
بیشترین حوزه از این محور در کنار دست ییلاق زندانه، جهانگیریه و مینه خوار تا رسیدن به روستای مجره در حوزه استحفاظی استان گیلان واقع شده که شامل پرخطرترین نقاط حادثهخیز بوده که همه ساله شاهد تصادفات و تلفات بسیاری در این نقاط هستیم و در روزهای گذشته نیز یک جوان خلخالی به خاطر مه آلود بودن جاده و نبود خطکشی و شانه خاکی و گاردریل جان خود را با سقوط به دره ۲۰۰متری از دست داد.
گردشگرانی که از این جاده سحرانگیز عبور میکنند از جنگلهای زیبای این جاده، طبیعت کوهستانی، آبشارهای روان و رودخانههای زیبا در این جاده لذت میبرند و اما بیتوجهی به ایمنسازی این جاده از جمله دغدغه و مطالبات مردم این منطقه و شهرستان خلخال است که در گفتگو با گردشگران عبوری از این جاده نیز مشهود بود.
امروز خودروهای عبوری با پلاکهای متفاوت از تمام مناطق کشور موید شناخت خیل عظیمی از مردم از این جاده دل نواز دارد و طبیعت سحرانگیز این جاده در سرمای زمستان با برف و بهمنها، در بهار با شکوفههای گلهای نرگس و نسترنها و تابستان چتر مه بر پیشانی این جاده و پاییز برگریز خزری آن و زوزههای باد در ارتفاعات، مسافرانی را از تمام مناطق کشور به این منطقه کشانده است.
بعضی از مسافران در این مسیر از خطر حرکت کامیونهای سنگین شن و ماسه سخن گفتند و خرابی بیشتر مسیر جاده را در اثر تردد این کامیونها با اضافه بار عنوان کردند و از مسؤولان خواستند تا در برنامهای منسجم و مدیریت وضعیت، فکری به حال این جاده و ساماندهی وضعیت نامناسب جاده را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وضعیت جاده زیبای خلخال به پونل مناسب نیست
مجید نوری، کارشناس حوزه گردشگری از استان تهران در خصوص این جاده گردشگری گفت: این جاده یک جاده شناخته شده برای مردم ایران برای حضور در شهرستان خلخال است و وضعیت کنونی این جاده قابل قبول نیست و متاسفانه مسؤولان، بهسازی و مرمت این راه را در سه ماه بهار وسه ماه تابستان رها کرده و اکنون که در روزهای پاییزی و ورود به فصل سرد سال قرار داریم شروع به اقداماتی برای مرمت کردهاند که این موضوع فرصت سوزی است.
این کارشناس حوزه گردشگری ضمن انتقاد از نبود خط کشی در کل مسیر، نبود روشنایی، نبود شانه خاکی در مناطق حادثه خیز این جاده گفت: شب گذشته با سختی تمام و در مه شدید جاده ۵۰ کیلومتری را در عرض سه تا چهار ساعت طی کردیم که واقعا وضعیت این جاده قابل قبول گردشگران نیست.
نوری عنوان کرد: از آنجاییکه این جاده ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر در هر دو استان اردبیل و گیلان را دارد لذا باید مسؤولان حتما با یک هماهنگی مناسب درصدد رفع نواقصات این جاده گردشگری زیبا برآیند.
ایمنسازی جاده گردشگری خلخال به پونل در اولویت مسؤولان باشد
قاسم انصاری رنانی، یکی دیگر از مسافران این جاده زیبای گردشگری گفت: در بخشی از این جاده که در حوزه شهرستان خلخال قرار دارد وضعیت به مراتب مناسب تر است و آسفالت مسیر، تابلوهای راهنما و خط کشی و شانهها کاملا مشخص موجود است ولی انتظار می رود که برای استفاده بهتر از این جاده در کل مسیر نسبت به تامین امکانات اولیه و ایمن سازی این جاده اقدام شود که این امر نیازمند هم افزایی مدیران دو استان اردبیل و گیلان است.
وی افزود: مه شدید برخاسته از دریای خزر در کوتاهترین زمان این مسیر را پوشانده و حرکت در طول روز و در سختترین ساعات در شب مسافران را رنج میدهد و متاسفانه در چنین وضعیتی حتما شاهد برخی تصادفات و اتفاقات ناگوار هم خواهیم بود و از همین رو یک شانه خاکی میتواند ایمنی جاده را بالا ببرد.
این فعال گردشگری و حوزه سرمایهگذاری گردشگری گفت: متاسفانه تردد کامیونهای شن و ماسه با بارهای سنگین ۳۰ الی ۶۰ تن به صورت رها شده از اصلیترین مشکلات این محور است که جان رانندگان ماشین های سبک را در معرض خطر قرار داده است.
این جاده ۷۵ کیلومتری خلخال به پونل هر چند به روزهای پاییز خود نزدیک است ولی نیازمند توجهی جدی برای تجهیز این مسیر به سیستم روشنایی و حذف نقاط حادثه خیز است که از هآرزوهای دیرینه مردم شهرستان خلخال و رضوانشهر و سایر هموطنان است که شاید عزیزان خود را در این مسیر از دست دادهاند.