به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح، درگیری در خاورمیانه با افزایش قیمت نفت و داراییهای امن از جمله اوراق قرضه دولتی و طلا و کاهش ارزش در بازار جهانی سهام خودنمایی کرد.
این بحران نگرانیها ،در مورد عرضه نفت خام از منطقه را درست زمانی که نگرانیها برای کاهش عرضه به دلیل کاهش تولید عربستان سعودی و روسیه وجود داشت ، افزایش داد.
همچنین نگرانیها در مورد تأثیر آن بر تورم را نیز افزایش داده است، زیرا هزینههای انرژی عامل اصلی افزایش قیمتها است و این به معنای دردسر جدیدی برای بانکهای مرکزی است که تلاش میکنند افزایش نرخ بهره را کاهش دهند تا از رکود جلوگیری کنند.
نفت خام برنت، مبنای قیمت گذاری برای معاملات بین المللی، در یک نقطه به میزان ۴ دلار در هر بشکه افزایش یافت و به ۸۷٫۶۱ دلار رسید.
درگیری در خاورمیانه اغلب قیمت نفت را با توجه به خطر اختلال در عرضه افزایش می دهد.
استفان اینس از مدیریت دارایی SPI در تفسیری گفت: «اختلال یا تشدید در منطقه میتواند پیامدهای گستردهای برای بازارهای انرژی، زنجیرههای عرضه جهانی و پویاییهای ژئوپلیتیکی داشته باشد.
به گفته اینس، این درگیری هنوز هیچ تاثیر قابلتوجهی بر تولید نفت نداشته است، اما تشدید ژئوپلیتیک در خاورمیانه معمولاً منجر به پاسخ اول بخرید بعد بپرسید منجر می شود.
برایان مارتین و دانیل هاینس از گروه ANZ میگویند: «کلیدی برای بازارها این است که آیا درگیری مهار میشود یا گسترش مییابد تا مناطق دیگر، به ویژه عربستان سعودی را درگیر کند».
حداقل در ابتدا، به نظر میرسد بازارها تصور میکنند که این وضعیت از نظر دامنه، مدت و پیامدهای قیمت نفت محدود باقی خواهد ماند.
در همین حال، اینس گفت: سهام در نهایت بهبود یافته و پس از یک دوره اولیه نوسان روند صعودی پیدا می کند.
داراییهای امن مانند طلا و اوراق خزانه، که در ابتدا شاهد افزایش در چنین بحرانهایی هستند، با تثبیت وضعیت، تثبیت می شوند.
اینس گفت: «اما با توجه به اینکه تحلیلگران خاورمیانه این را لحظه ای محوری برای اسرائیل می دانند، دیدگاه در هر سناریوی فعلی جنگ افروزانه به نظر می رسد.
به نظر می رسد باید منتظر بود و همچنان محتاطانه شرایط فعلی بر اقتصاد را رصد کرد.