به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، محمدجعفر عظمائی روز شنبه اظهار کرد: افزایش ۳۰ برابری صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی به هند و بیش از ۲ برابری به روسیه از جمله جهش های صادراتی استان محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه ۷۰۰ میلیون دلار کالا از آذربایجان شرقی به کشورهای جهان صادر شده است، گفت: در نیمه نخست امسال از این مقدار صادرات ۱۲ میلیون دلار انواع محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، صنعت، کشاورزی و معدن و صنایع معدنی به کشور هند صادر شده است.
وی افزود: این میزان صادرات نسبت به نیمه اول سال گذشته ۳۰ برابر افزایش داشته که در نوع خود کم نظیر است.
صادرات ۲۴.۲ میلیون دلار کالا به روسیه
عظمایی ادامه داد: همان طور که اشاره شد بیشترین درصد رشد صادرات آذربایجان شرقی در بازه زمانی فروردین تا پایان شهریور امسال مربوط به کشورهای هند با صادرات حدود ۱۱.۷ میلیون دلار با رشد حدود ۳۰ برابر و فدراسیون روسیه با میزان صادرات ۲۴.۲ میلیون دلاری با رشد بیش از ۲۱۰ درصد می باشد.
عظمایی با اشاره به دیگر مقاصد صادراتی محصولات تولیدی استان اضافه کرد: ترکیه، عراق، ارمنستان، بلغارستان، گرجستان، آذربایجان، روسیه، افغانستان، پاکستان و امارات متحده عربی ۱۰ کشوری است که بیشترین میزان صادرات به آنها انجام شده است.
دبیرکارگروه توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه صادرات به کشورهای همسایه همچنان مورد تاکید است؛ گفت: توسعه تجارت خارجی تابع عوامل بسیاری است و تلاش می کنیم مسیر صادرات برای بازرگانان استان هموار شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به رفع پاره ای مشکلات صادرات قیر به ترکیه، اظهار کرد: بر اساس اعلام رایزن بازرگانی ایران در ترکیه، روند صادرات قیر تولیدکنندگان استان به ترکیه رفع شده است.
بیشترین محصولات صادر شده از آذربایجان شرقی کشاورزی و معدنی است
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین گفت: بر اساس آمار صادرات غیرنفتی استان، شاهد روند افزایشی در بخش کشاورزی، مواد معدنی و صنایع معدنی و صنعت در شش ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.
عظمائی افزود: در شش ماه نخست سال صادرات محصولات کشاورزی ۱۲.۲ درصد، مواد معدنی و صنایع معدنی هفت درصد و محصولات صنعتی ۴.۷ درصد نسبت به نیم سال اول ۱۴۰۱ رشد داشته اند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ادامه داد: با توجه به این که آذربایجان شرقی یک استان صادراتگرا است و جایگاه ویژه ای در بخش صادرات کشور دارد بنابراین با ارائه راهکارهای مناسب باید موانع فعالیت صادرکنندگان رفع شود.
عظمایی اظهار کرد: کاهش هزینه جابجایی کالا با ترمیم سخت افزاری مجموعه حمل نقل کشور، توسعه شرکتهای بزرگ حمل و نقل بین المللی، برقراری پروازهای مستقیم از استان به کشورهای هدف صادراتی و تامین منابع مالی از جمله اقداماتی است که می تواند به توسعه صادرات غیر نفتی استان منجر شود.