حسین منیری فر روز جمعه در بازدید از این باغ ، با اشاره به مشکلات و نواقصات موجود در محوطه، افزود: پیشتر اقداماتی برای کف سازی این باغ و گردشگاه درون شهری قدیمی تبریز صورت گرفته است، اما با توجه به انباشت مشکلات در سال های متمادی، باید برنامه های ساماندهی سریع تر اجرایی شود.
وی اظهار کرد: بر این اساس اقدامات و فعالیت های لازم برای تبدیل باغ گلستان به محیطی امن و آرامش بخش برای استفاده و بهره مندی هر چه بیشتر شهروندان تبریزی به ویژه خانواده های مخترم عملیاتی و اجرایی می شود.
منیری فرد اجرای طرحهای جذاب و بدیع، آماده سازی محیطی، نوسازی و رفع مشکلات مربوط به درختان را از جمله اقدامات فوری شهرداری منطقه هشت فرهنگی و تاریخی تبریز برای ساماندهی باغ گلستان نام برد و یادآور شد: بهسازی این پارک تاریخی با هدف نمود دوباره بوستانی در قلب کلانشهر تبریز در دستور کار شهرداری منطقه ۸ تبریز قرار دارد.
باغ گلستان در هسته مرکزی تبریز سابقه بس طولانی و چندین سده ای دارد، به گونه ای که در برخی اسناد قدمت این بوستان درون شهری را به زمان هارون الرشید و افزون بر یکهزار سال قبل نسبت داده اند.
در این اسناد بنیانگذار باغ گلستان تبریز زبیده خاتون همسر هارون الرشید عنوان شده است که در سفر به این شهر و پس از بهبودی از بیماری هولناک، دستور ایجاد باغ را داده است.
در گذر زمان محل کنونی باغ گلستان به گورستان محله گجیل تبدیل شده و حتی تعدادی از عرفا، ادبا و آزادی خواهان تبریز در آن دفن شدند که تبدیل دوباره آن به باغ ، آرامگاه های تاریخی را نیز از بین برد.
باغ گلستان تبریز حدود ۵۵ هزار مترمربع وسعت دارد که یکی از بزرگ ترین باغ های کشور به شمار می رود.
تصویری از محوطه باغ گلستان در سال های دهه ۱۳۳۰
شهرداری منطقه هشت فرهنگی تاریخی تبریز در بافت قدیمی و هسته مرکزی این شهر مساحتی معادل یکهزار و ۵۳۴ هکتار را در قالب پنج ناحیه تحت مدیریت دارد.
این منطقه از شهرداری تبریز دارای ۳۱۲ هزار نفر جمعیت در قالب ۱۱۶ هزار خانوار است.