به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از عصر ایران، شهر سوخته یکی از معروف ترین و زیباترین استراحتگاه های مدیترانه تا قبل از سال ۱۹۷۴بوده است، نیروهای مسلح ترکیه در ۱۳ اوت ۱۹۷۴ این شهر را تحت کنترل درآوردند. پس از بمباران شهر، جمعیت منطقه که بیشتر از یونانیان قبرسی تشکیل شده بودند، به جنوب یا همان کشور قبرس جنوبی مهاجرت کردند. به ساکنان واروشا گفته شد که وسایل ضروری خود را بردارند و از شهر بیرون بروند تا بعد از آرام شدن شرایط برگردند، اما هرگز کسی برنگشت.
آثار جنگ هنوز در شهر نمایان است، در بعضی مناطق شما آثار بمب هایی که در آن فرود آمده اند را میبینید، قفل هایی که به درها هنوز قفل مانده و زنگ زده است، تابلوهای مغازه هایی که غبار روزگار روی آن نشسته و تغییر رنگش خود گویای قدمت آن است.
حمله نظامی ترکیه به قبرس یا عملیات آتیلا به مجموعهٔ اقداماتی گفته میشود که از ۲۰ ژوئیه تا ۱۷ اوت ۱۹۷۴ در قبرس رخ داد و به اشغال بخشی از آن کشور انجامید. در ۱۹۷۴ ارتش ترکیه در یک تازش ضربتی بخش شمال قبرس را به اشغال خود درآورد. به ظاهر این عملیات در واکنش به کوششهای یونان برای ضمیمه نمودن قبرس به خاک خود انجام گرفت. (ویکیپدیا)