• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
5

لزوم مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه

  • کد خبر : 126096
  • 09 آذر 1402 - 20:24
لزوم مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه
یازاکو - هفتمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با محوریت پیگیری اجرایی شدن احساس دریاچه ارومیه و تامین امنیت غذایی با حضور مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی، مشاور فرماندار تبریز، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، مسئول بسیج تجار اتاق تبریز و جمعی از اساتید دانشگاهی به میزبانی دانشگاه مراغه برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، هفتمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با محوریت پیگیری اجرایی شدن احساس دریاچه ارومیه و تامین امنیت غذایی با حضور مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی، مشاور فرماندار تبریز، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، مسئول بسیج تجار اتاق تبریز و جمعی از اساتید دانشگاهی به میزبانی دانشگاه مراغه برگزار شد.

در ابتدای این نشست بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز، با تاکید بر اهمیت و جایگاه ویژه دانشگاه ها و اساتید در جهت توسعه بخش کشاورزی، از دانشگاه مراغه به‌عنوان یکی از باسابقه‌ترین و فعال‌ترین دانشگاه‌ها در این زمینه یاد کرد.

وی در ادامه به تشریح سه محور اصلی این نشست تحت عناوین احیا و نجات دریاچه ارومیه، بحث امنیت غذایی و توسعه پایدار روستای در استان پرداخت.

جعفری با اشاره به اینکه جلسات متعددی در کمیسیون کشاورزی اتاق تبریز در حوزه نجات دریاچه ارومیه تشکیل شده است، افزود: تاکنون ۱۳ طرح در راستای احیای دریاچه ارومیه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است که از آن جمله می‌توان به ایجاد کمربند سبز در حاشیه دریاچه ارومیه اشاره کرد.

وی تصریح‌کرد: یافته‌های کارشناسی‌شده، علمی و قابل اجرا در حوزه دریاچه ارومیه اکنون در دسترس است و لازم است با تفکیک مسئولیت ها بین بخش های مختلف و مرتبط با این حوزه اجرایی شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز، بحث امنیت غذایی را از دیگر موضوعات مهم مورد توجه در این کمیسیون عنوان کرد.

وی بر لزوم توسعه پایدار روستایی در استان تاکید کرد و افزود: بنده چندین سال است به‌صورت جدی در این زمینه و همچنین اشتغال زنان روستایی تحصیل‌کرده و ایجاد کسب و کارهای کوچک فعالیت دارم.

جعفری از فعالیت سه صندوق فعال زنان در بخش کشاورزی در استان خبر داد و‌افزود: این صندوق ها در حال حاضر در بیش از ۷۰ روستای استان فعالیت دارند و دوهزار و ۱۰۰ نفر در قالب آن مشغول فعالیت هستند.

ماموریت دانشگاه مراغه در تامین امنیت غذایی

محمد زادشکوریان؛ رئیس دانشگاه مراغه در ابتدای نشست ضمن قدردانی از حضور رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز و اساتید دانشگاهی گفت: دانشگاه مراغه رسالت اصلی خود را در تربیت دانشجویان آماده ورود به بازار کار دانست.

وی افزود: تلاش ما در این دانشگاه این است که دانشجویان را به سمت مهارت‌افزایی و کارآفرینی هدایت کنیم. در این رابطه ۲۴ مهارت مهم به عنوان واحد کارآموزی در حوزه های مختلف بازاریابی، حقوقی، فنون تجارت، تدوین طرح‌های کسب و کار و… اشاره کرد.

وی با بیان اینکه دانشکده کشاورزی مراغه دارای ۳۸ عضو هیئت علمی، ۶ آزمایشگاه علمی و ۱۰ آزمایشگاه پژوهشی است، از فعالیت پلی‌کلینیک کشاورزی و گلخانه های آموزشی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی در این دانشگاه خبر داد.

زادشکوریان با اشاره به اهمیت مساله امنیت غذایی گفت: دانشگاه مراغه مراغه طی یک‌ سال و نیم گذشته در این خصوص ورود کرده است و طرح‌های کلانی در رابطه با توسعه روستاها در حال انجام است.

وی در ادامه به چالش ها، راهبردها و برنامه های اجرایی در چهار حوزه فراهمی غذا، دسترسی غذا، مصرف و سلامت غذا و در نهایت ثبات و پایداری غذا اشاره کرد و افزود: در این چهار حوزه اقدامات مهمی در این دانشگاه صورت می گیرد.

حسین کوهستانی؛ نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز، گفت: شهرستان مراغه، اولین شهرستان کشور بود که اصلاحات ارزی کشور را آغاز کرد و با توجه به پتانسیل های بالایی که در زمینه کشاورزی دارد، می تواند نقش موثری در ارائه راهکارهای علمی و عملی در خصوص احیای دریاچه ارومیه، تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار روستایی ایفا کند.

وی گفت: در هر سه حوزه مطرح شده به اندازه کافی مشکلات طرح و راهکارها ارائه شده است و اکنون مهمترین وظیفه ما پیگیری اجرایی شدن طرح های موجود است.

محمد امین حجازی؛ رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی گفت: شهرستان مراغه از دو جهت حائز اهمیت است، از یک‌سو قرارگیری در حاشیه دریاچه ارومیه و از سوی دیگر یکی از قطب های مهم کشاورزی و محصولات باغی استان.

وی با بیان اینکه شهرستان مراغه با تولید محصولات کشاورزی و باغبانی، نقش مهمی در امنیت غذایی کشور و استان دارد، تشریح کرد: این شهرستان مستقیما با تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه درگیر است و به همین دلیل ضرورت تعریف اشتغال جایگزین و محصولات کم‌آب‌بر اهمیت دارد.

تامین خوراک تخمیری برای تغذیه دام برای بار در کشور در دانشگاه مراغه

اکبر تقی‌زاده؛ معاون اداری و مالی دانشگاه مراغه از انجام تحقیقات متعدد در حوزه تامین امنیت غذایی در این دانشگاه خبر داد و افزود: یکی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه تامین خوراک تخمیری برای تغذیه دام برای اولین بار در سطح کشور در این دانشگاه است که علاوه بر کاهش هزینه های تولید خوراک دام، کاهش هزینه درمان دام به واسطه تغذیه مناسب و قطع وابستگی به نهاده های وارداتی و جلوگیری از خروج ارز در کشور، به دلیل دارای ارزش غذایی بسیار بالا، بهترین گزینه برای جایگزینی نهاده های دامی است.

وی یکی دیگر از مزایای این محصول را کاهش مصرف آب برای تولید خوراک دام دانست و افزود: تولید این محصول به دلیل مصرف پایین آب (کاهش مصرف آب به یک هزارم)، در احیای دریاچه ارومیه نیز موثر است.

تقی‌زاده با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی در استان و کشور، بر لزوم توجه به خاک تاکید کرد.

ساری صراف؛ استاد دانشگاه تبریز در این نشست اقلیم‌ را ایران به‌صورت ذاتی خشک عنوان کرد و‌ افزود: ما باید بر اساس این حقیقت برنامه‌ریزی کنیم.

وی ضمن انتقاد از برنامه هفتم توسعه گفت: متاسفانه سیاست های کلان کشور متناسب با شرایط آبی نیست.

ساری صراف ادامه داد: در این برنامه بر لزوم‌ تامین حداقل ۹۰ درصدی کالاهای اساسی و محصولا کشاورزی و تامین امنیت غذایی در داخل کشور تاکید شده است، این در حالی است که ما با کمبود منابع آبی مواجه هستیم.

گفتنی است، در پایان این نشست اساتید دانشگاهی و متخصصان حوزه کشاورزی به بیان نظرات خود پرداختند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=126096

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});