به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از حریت منشا اختلاف و تردید آلمان برای فروش جت های پیشرفته به ترکیه، به دلیل نگرانی های مربوط به فعالیت های حفاری گاز طبیعی ترکیه در شرق مدیترانه عنوان شده است.
ملاحظات برلین به تصمیمات شورای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ بازمی گردد، جایی که تحریم هایی علیه ترکیه به دلیل فعالیت های اکتشافی این کشور در شرق دریای مدیترانه در جریان بحران با یونان اعمال شد که نشان دهنده حمایت اتحادیه از قبرس بود.
علیرغم عدم تمایل آلمان، گولر بر تعهد بریتانیا و اسپانیا برای متقاعد کردن آلمان برای موافقت با این توافق تاکید کرد.
این جت ها حاصل یک تلاش مشترک شامل آلمان، بریتانیا، اسپانیا و ایتالیا است.
گولر از مواضع آلمان انتقاد کرد و گفت: “ما یک کشور عضو ناتو هستیم، اما یکی دیگر از اعضای ناتو مخالف خرید این هواپیماها از سوی ما است.
وی گفت:هیچ توضیحی نمی تواند برای یک متحد وجود داشته باشد که بگوید “من به شما هواپیما نمیدهم.”
علیرغم تنشهای بیشتر ناشی از خرید سامانه دفاعی اس-۴۰۰ روسیه توسط ترکیه و محکومیت اغیر اسرائیل توسط رجب طیب اردوغان، گولر ابراز خوشبینی کرد که بریتانیا و اسپانیا و آلمان را متقاعد کند تا به توافق ادامه دهند.
وی افزود: “صنعت دفاعی ما پیشرفت زیادی کرده است، شاید روزی به شما اسلحه بفروشیم اما رفتار ما همانند شما نخواهد بود.
تصمیم ترکیه برای انتخاب جتهای یوروفایتر به دنبال اخراج این کشور از برنامه F-35 در سال ۲۰۱۹ است که نوسازی نیروی هوایی این کشور را به اولویت اصلی تبدیل کرده است.
در مواجهه با چالش ها، ترکیه همچنین رسماً درخواست خرید ۴۰ فروند F-16 جدید و ۷۹ کیت نوسازی را از ایالات متحده به عنوان جایگزین کرده است. با این حال، این فروش هنوز به تایید رسمی کنگره ایالات متحده نرسیده است.
اردوغان ماه گذشته به اهرم نفوذ ترکیه در زمینه گسترش ناتو اشاره کرد و گفت:پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ناتو را تصویب نخواهد کرد مگر اینکه کنگره آمریکا فروش جت های جنگنده را تایید کند.