به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از مهر، برخی از پژوهشهای مهم علمی انجام شده توسط محققان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نشست با حضور خبرنگاران مورد بررسی قرار گرفت.
حمید اله وردی پور، در این نشست با اشاره به سطح بالای انتشارات علمی دانشگاه گفت: ۱۴ مجله علمی در دانشگاه داریم که ۱۱ مورد آن در سطوح بالا قرار داشته و توسط متخصصان جهانی مورد بازدید و بحث قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در رتبه بندیهای جهانی، این دانشگاه یکی از بالاترین دانشگاههای کشور است که در جشنواره رازی که در اینده نزدیک با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد، قطعاً جوایز زیادی ازآنِ اساتید ومحققان این دانشگاه خواهد شد.
اله وردی پور به فعالیت ۹۳۰ عضو هیأت علمی در امر آموزش و پژوهش در این دانشگاه خبر داد.
وی همچین بر ضرورت و دقت بیشتر در امر پژوهش تاکید کرده و گفت: باید دانست که تمامی بخشهای زندگی ما تابعی از طرحهای پژوهشی است. گاه اطلاعاتی که مستند نیست، منتشر میشود که غربالگری این اطلاعات، یکی از رسالات ما است.
اثرات«رزوراترول» در کنترل سندروم تخمدان پلیکیستیک و تاثیر«کورکومین» بر روی شاخصهای متابولیک
در ادامه این نشست، طرحی با عنوان «مرور سیستماتیک جامع بر روی اثرات رزوراترول در کنترل سندروم تخمدان پلی کیستیک» توسط دکتر هلدا توتونچی از مرکز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه ارائه شد. او همچنین پس از ارائه خود، به عنوان یک پزشک تغذیه، پیشگیری را بهتر از انواع درمانها دانسته و بر لزوم بهره گیری از رژیم غذایی سالم، تغییر سبک زندگی افراد و افزایش فعالیت بدنی تاکید کرد.
مهدی مهدی پور از مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی دومین فرد ارائه دهنده بود. پژوهش او در خصوص ناباروری و استفاده از سلول و فرآوردههای سلولی برای درمان ناباروری در زنان و مردان بود که از آغاز پژوهشهای خود و همکارانش در این مرکز از حدود ۷ الی ۸ سال پیش در بحث مدلسازی حیوانی در زمینه ناباروری مردان و زنان خبر داد.
او در این ارائه خود از اگزوزومها به عنوان یکی از فرآوردههای ترشح شده از سلولها نام برد که در سالهای آتی نیز خواهند توانست به عنوان حاملهای درمانی مورد بهره برداری قرار گیرند. به گفته او، اگزوزوم ها طی سالهای آتی در صدر اخبار پزشکی قرار خواهند گرفت.
فرد بعدی مهناز طالبی از مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه بود. طرح او در خصوص «مقایسه اثرگذاری درمانهای خوراکی و تزریقی بر کیفیت زندگی بیماران مولتیپل اسکروزیس در مرحلیه اولیه بیماری» بررسی شد.
طرح دیگر با عنوان «مرور نظام مند و فراتحلیل تأثیر رویکردهای زوج درمانی بر بهبود روابط و افزایش رضایت بین زوجین» با ارائه دکتر زینب جوادی والا از دانشکده بهداشت همراه بود.
«تأثیر پری بیوتیک بر نشانههای یائسگی و شاخصهای متابولیکی در زنان یائسه» با ارائه دکتر سولماز قنبری و «استفاده از پانسمان حاوی سرم اتولوگ فرآوری شده به عنوان روشی جدید برای درمان زخمهای مزمن» با ارائه دکتر داوود آقا محمدی از دیگرپژوهش های بررسی شده در این نشست خبری بود.