به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از کانال آقای اقتصاد ، بررسی آمار و ارقام نشان میدهد رکورد کمترین درآمد نفتی در دوران جنگ به سال ۱۳۶۵ برمیگردد.
دولت در این سال، اقتصاد را تنها با ۵.۹ میلیارد دلار درآمد نفتی اداره کرد. این رکورد هر چند در سال پس از آن یعنی سال پایانی جنگ بهبود یافت اما مناسب نشد؛ به طوری که ایران در سال ۶۶ توانست ۹ میلیارد دلار نفت به بازارهای جهانی صادر کند.
پایان جنگ این وضعیت را حتی برای ایران بدتر کرد؛ به طوری که ایران در سال ۶۷ نزدیک به ۷.۶ میلیارد دلار از محل صادرات نفت به بازارهای جهانی درآمد به دست آورد.
در طول دوران جنگ، رخدادهای تعیینکنندهای در اقتصاد ایران رخ داده بود؛ ادغام و ملیکردن بانکها در بخش پولی، ملیشدن بخش عمدهای از صنایع کشور در بخش صنعت، ایجاد مراکز خرید کالا در بخش بازرگانی و کنترل واردات و صادرات، کنترل قیمتها، کنترل ارز و بیخاصیتشدن بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار در نتیجهی ملیشدنها بخشی از تحولات اقتصادی بود.
ماحصل این رویدادها این بود که بانکهای کشور از ۳۶ بانک به ۹ بانک تقلیل یافتند و همه دولتی شدند و نظارتهای مستقیم و مداخلهجویانه بانک مرکزی بر این بانکها اختیارات مختصر آنها را نیز سلب کرد.
تابعیت از سقفهای بهره، هم برای سپردهها و هم وامها و نیز تخصیص وامها در میان بخشهای مختلف اقتصادی از جمله سیاستهای متداول نظام پولی کشور بود