به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از خبرگزاری فارس، منصور حقیراد، مدیر شیلات و آبزیپروری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان امروز به تولید انواع آبزیان در استان اشاره کرد و اظهار داشت: آبزیان پرورشی استان شامل ماهیان سرد آبی(قزلآلا)، ماهیان گرمابی که به صورت ترکیبی (پلیکالچر) پرورش داده میشود.
مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: ماهیان گرمابی به صور ت> ترکیبی (پلیکالچر) در چهار گونه با هم پرورش داده میشود که شامل ماهی فیتوفاگ ۶۰ درصد تولید، ماهی کپور معمولی ۲۰ تا ۲۵درصد تولید، ماهی آمور یا کپور علفخوار ۱۵ تا ۲۰ درصد و ماهی کلهگنده یا بیگهد ۵ درصد در استان تولید میشود.
فهرست
۹۰درصد ماهی تولیدی استان قزلآلا است
مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان همچنین به پرورش انواع ماهیان زینتی و پرورش زالوی طبی و سایر آبزیان اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد ماهی تولیدی استان قزلآلا است.
وی با بیان اینکه مهمترین ماهیهای پرورشی گرمآبی در استان به دلیل کوهستانی و سردسیر و دمای پایین محیط پرورش کپور معمولی است، ادامه داد: برای تغذیه این ماهی از مواد غذای کنسانتره آماده تولیدی در کارخانههای خوراک استفاده میشود.
ماهی فیتو فاگ اقتصادیترین ماهی گرمابی است
حقیراد اقتصادیترین ماهی گرمابی را ماهی فیتو فاگ دانست و گفت: چون این نوع ماهی از فیتو پلانگتون (گیاهان ذرهبینی آب) تغذیه میکند و در راستای رشد و شکوفایی فیتو پلانگتونها در آب و محیط برای پرورش از کودهای عالی و شیمیایی استفاده میشود.
مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به پرورش ماهیان گرمابی اشاره کرد و گفت: پرورش این نوع ماهی هم در استخرهای خاکی با ابعاد نیم تا یکهکتاری انجام میشود.
وی اضافه کرد: برای افزایش راندمان و بهرهوری آب چهار گونه با هم با ترکیب اشاره شده به تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ قطعه با وزن متوسط بالای ۲۰ گرم رهاسازی میشود و طول دوره پرورش حدود ۹ ماه بوده که در هر هکتار ۴ تا ۶ تن برداشت میشود.
حقیراد با بیان اینکه سدهای خاکی استان هم با این چهار گونه ماهی مایهدار میشود، افزود: سالانه حدود یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تن تولید ماهی گرمآبی استان از طریق پرورش ماهیان گرمابی در سدها اتفاق میافتد.
تولید ۹۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی در استان
مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به پرورش ماهیان سرد آبی در استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: ماهیان سرد آبی همان قزلآلای رنگینکمان است، که در استخرهای خرد دو منظوره کشاورزی و با آب کشاورزی و در فصل کشاورزی پرورش داده میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه پرورش ماهی در استان نسبت به سالهای گذشته به دلیل اینکه محدودیت در تخصیص آب است چندان رشدی نداشته است، بیان داشت: تنها با بهرهوری و افزایش سطح مکانیزاسیون مزارع حدود ۳درصد رشد نسبت به سال گذشته نشان میدهد، این در حالی است که ۹۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی در استان در حال تولید است.
فعالیت ۹۰۶ واحد آبزیپروری در استان
حقیراد با بیان اینکه ۹۰۶ مورد واحدهای آبزیپروری در استان فعال است، ادامه داد: از این تعداد ۸۴۲ واحد ماهیان سردابی، ۴۳ واحد گرمآبی، ۱۰ مورد ماهیان زینتی و ۱۱ مورد مزرعه تولید بچهماهی است.
وی گفت: ۷۴۰ واحد پرورش ماهیان سرد آبی در شهرستان ماهنشان فعال است.