به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از خبرگزاری فارس، پروژه تالار شهر اردبیل از سال ۹۲ کلنگ زنی شده و قرار بر این بود که طی سه سال به بهره برداری برسد. اما امروز با گذشت ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی این پروژه همچنان مردم و اهالی فرهنگ و هنر اردبیل چشم انتظار افتتاح آن هستند.
در حال حاضر ساختمان قدیمی فدک اردبیل میزبان اکثر رویدادهای فرهنگی استان است؛ انتظار میرود از آنجائیکه اردبیل که در مباحث فرهنگی همواره پیشگام بوده دارای مرکزی توسعه یافته و با امکانات مناسب و در شان مردم اردبیل باشد.
تالار شهر اردبیل در صورت تکمیل، متشکل از سالن تئاتر با ظرفیت ۵۵۰ نفر، سالن موسیقی با ظرفیت ۶۵۰ نفر، نگارخانه، کلاسهای آموزشی، غرفههای عرضه محصولات فرهنگی و هنری، کارگاههای فرهنگی، آتلیهها، فضاهای خدماتی از جمله رستوران و کافیشاپ و فضاهای اداری خواهد بود و با زیرساختهای بسیار مناسبی که در نظر گرفته شده عمده نیاز فرهنگی و هنری استان اردبیل را تامین میکند.
نقش این فضا در القای حس تعلق، پویایی و تحرک در شهروندان و در حقیقت حفظ تعاملات اجتماعی شهر بسیار بااهمیت است و با طراحی تالار شهر،گام موثری جهت خلق یک اثر معماری با توجه به تعاملات اجتماعی برای گردهمایی و مشارکت مردم برداشته میشود.
پروژه تالار شهر اردبیل در انتظار بهره برداری
فهرست
وعده تکراری مسؤولان برای افتتاح تالار شهر اردبیل
طبق گفته مسؤولان استان اردبیل، ابتدا قرار بر این بود طبق برنامهریزی انجام شده پروژه تالار شهر اردبیل در سال ۹۵ به بهرهبرداری برسد، اما اکنون در اواخر سال ۱۴۰۲ هستیم هنوز خبری از افتتاح آن نیست.
سید ناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت استان اردبیل طی یک مصاحبه در دی ماه ۹۷ اعتبار مورد نیاز برای پروژه را ۴۸۰ میلیارد ریال اعلام کرده و میگوید؛ تالار فرهنگی و هنری شهر اردبیل از پیشرفت ۵۰ درصدی برخوردار بوده و امیدواریم با تامین اعتبارات مورد نیاز شاهد بهرهبرداری هر چه سریع این پروژه بزرگ استانی باشیم.
وی طی این مصاحبه به زمان بهرهبرداری از پروژه اشاره کرده و میافزاید: قرار بر این بود تا پروژه در سال ۹۸ افتتاح شود اما به لحاظ عدم جذب اعتبارات مورد نیاز حداقل تا پایان سال ۱۴۰۰ خبری از افتتاح پروژه نخواهد بود.
در نهایت عدم جذب به موقع اعتبارات و همچنین تورمی که منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل پروژه را روز به روز بیشتر میکرد سبب شد تا سال ۱۴۰۰ هم رویداد بزرگ افتتاح پروژه تالار شهر اردبیل را به خود نبیند.
تورم گریبان گیر پروژه تالارشهر اردبیل
فرزاد قلندی، معاون عمرانی استاندار وقت اردبیل در اواسط سال ۹۹ در مصاحبه خبرنگار با خبرگزاری فارس، اخذ ماده ۵۶ را تنها راه نجات پروژه از تعطیلی اعلام میکند و ادامه میدهد: اخذ ماده ۵۶ برای پروژه، کلیه منابع و اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل ساختمان تالار شهر اردبیل تامین خواهد شد و تجهیز آن را نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میدهد.
وی همچنین افزایش قیمت مصالح در سالهای گذشته و عدم همخوانی برآورد اعتبار لازم پروژه با اعتبار تخصیص یافته را علت اصلی توقف پروژه میداند.
آخرین وضعیت پروژه تالار شهر اردبیل
عدم تخصیص به موقع اعتبارات پروژه را به تعطیلی کشاند
عبداله بحرالعلومی مدیرکل سابق ادره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در اواسط سال ۱۴۰۰ به خبرنگار فارس میگوید: زمان کلنگزنی پروژه ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و بهرهبرداری آن در نظر گرفته شد که این میزان برابر با کل بودجه استان در آن زمان بود که خود این موضوع تکمیل شدن پروژه را با هالهای از ابهام روبرو میکرد.
گفتنی است علاوه بر اخذ ماده ۵۶ و قرارگیری پروژه در ردیف بودجه ملی، عدم ورود بخش خصوصی جهت تکمیل پروژه از جمله سوالاتی است که چرا مسؤولان وقت گذشته نسبت به آن بی توجه بودهاند و به نحوی با بهانههای مختلف عدم پیشرفت فیزیکی پروژه را توجیه کردهاند.
در دولت یازدهم و دوازدهم بارها شاهد وعده مسؤولان برای تکمیل تالارشهر اردبیل بودیم وعده هایی که با اتمام کار دولت دوازدهم به تاریخ پیوست و عملیاتی نشد. حتی در سال ۹۸ که وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اردبیل سفر کرده بود قول داد تا ۲سال آینده پروژه افتتاح شود اما اکنون نه تنها پروژه افتتاح نشده بلکه دولت وقت بی اعتمادی مردم را نسبت به وعده مسوولان سبب شده است.
نمایی از تالار شهر اردبیل
مشکل اصلی پروژه تالارشهر اردبیل چیست؟
در راستای تنویر افکار عمومی و ریشهیابی اصلی مسئله به سراغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعلی استان و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل رفتیم تا در جریان آخرین وضعیت پروژه قرار بگیریم.
امیررجبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل در خصوص دلایل طولانی شدن اجرای این پروژه، اظهار کرد: مطالعات احداث پروژه تالار شهر اردبیل در سال ۱۳۸۷ کلید خورد و پس از ۵ سال یعنی تیرماه سال ۱۳۹۱ پس از کلنگ زنی عملیات اجرایی پروژه آغاز شد.
وی افزود: پیشرفتی که برای پروژه تا سال ۹۷ اعلام میشد ۴۸ درصد بود اما این عدد نیاز به بررسی داشت تا راستی آزمایی شود. با این حال به دلایل مالی پیمانکار قبلی پروژه را ترک و عملیات عمرانی تا اوایل دولت سیزدهم یعنی سال ۱۴۰۰ متوقف شد.
سیدکمال الدین میرجعفریان معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری اردبیل نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: پروژه تالار شهر اردبیل با زیربنای ۱۲ هزار متر مربع در جوار دریاچه شورابیل که در سال ۹۲ عملیات احداثش آغاز شد، تا پایان دولت دوازدهم متوقف بود که دلیل عمده توقف در عملیات اجرایی پروژه مسائل مالی اعلام شده بود.
عزم جدی دولت سیزدهم برای اتمام پروژه تالار شهر اردبیل
اما آنچه که بعد از مشخص شدن دلایل طولانی شدن این پروژه مهم بوده، شروع مجدد فعالیت عمرانی تالار شهر اردبیل است که خوشبختانه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم اقداماتی در راستای پیشرفت این پروژه انجام شده است.
میرجعفریان در این خصوص عنوان کرد: از سال ۱۴۰۱ با بهرهگیری از متخصصین عمرانی بررسی مسائل فنی پروژه در دستور کار قرار گرفت و کارشناسان این حوزه مامور شدند تا از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پروژه مشاور ذیصلاح انتخاب کنند.
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری اردبیل ادامه داد: لذا در سال ۱۴۰۱ با تامین در حدود ۵ میلیارد ریال پایان برنامه ریزی و طرح تقویتی پروژه انجام و پیمانکار انتخاب شد.
۱۵۰ میلیارد تومان از محل منابع وزارت ارشاد به پروژه تالار شهر اردبیل مصوب شده است
میرجعفریان تصریح کرد: در ادامه برای تسریع درعملیات عمرانی ۹ میلیارد تومان دیگر تزریق شد که در مجموع از آغاز دولت تاکنون ۵۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است و همین موضوع سبب شده تا پس از سالها دوباره پروژه فعال باشد.
وی اخذ ماده ۵۶ برای پروژه مهم ترین راه برای اتمام پروژه اعلام کرد و گفت: اخذ ماده۵۶ برای پروژه مصوب شده و قرار است طبق همین ماده از طریق منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانکهای عامل۱۵۰میلیارد تومان به پروژه اختصاص یابد و همین موضوغ سبب پیشرفت چشمگیردر پیشرفت عملیات اجرایی خواهد شد.
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری اردبیل تاکید کرد: براساس برآورد انجام شده و مطابق قیمتهای امروز بازار، ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز است تا پروژه ظرف دو سال آینده به بهرهبرداری برسد البته به این شرط که منابع به موقع تخصیص یابد.
پروژه نیمه تمام تالار شهر اردبیل با حضور مسئولان به بهرهبرداری نزدیک میشود؟
پروژه تالار شهر اردبیل پس از سفر دولت سیزدهم به اردبیل فعال شد
امیر رجبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در خصوص فعالیت مجدد عملیات عمرانی در این پروژه عنوان کرد: پس از سفر ریاست جمهوری با اختصاص اعتبارات لازم و حل مشکلات فنی عملیات اجرایی مجدد شروع شد و اکنون نیز پیمانکار در محل پروژه مشغول فعالیت است.
رجبی بیان کرد: از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۵۹ میلیارد تومان به پروژه اختصاص یافته است که ۳۱ میلیارد آن تا سال ۱۴۰۰ و ۲۸ میلیارد مابقی پس از سال ۱۴۰۰ و در دولت سیزدهم به پروژه تا سال پایان سال ۱۴۰۱ اختصاص یافت.
اخذ منابع مالی ماده۵۶ منوط به ارائه پروانه ساخت پروژه به بانک عامل است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: طی سفر رئیس جمهور به اردبیل در راستای تامین منابع اعتباری لازم برای تداوم پیشرفت پروژه ماده ۵۶ مصوب شد که بر این اساس قرار شد ۱۵۰ میلیارد تومان از طریق بانک عامل که بانک ملی است به پروژه تزریق شود.
وی یادآور: پس از سیر روند اداری و تکمیل اسناد و مدارک مورد نیاز در بانک جهت اخذ مبلغ مذکور بانک به بحث نبود پروانه در پروژه ایراد گرفت.
رجبی گفت: در همین خصوص قرار شد اقدامات لازم جهت اخذ پروانه از شهرداری صورت گیرد این درحالی بود که در سال ۹۲ برای اخذ پروانه اقدام شده بود اما توفیقی حاصل نشد.
زمان بر بودن کارهای اداری اخذ پروانه اختصاص بودجه ماده ۵۶ را به عقب انداخته است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اخذ پروانه ۵ میلیارد تومان هزینه دارد، تصریح کرد: اردیبهشت ماه سال گذشته از طریق شهرداری اردبیل اقدام به اخذ پروانه برای پروژه شد اما گیر و دار اداری سبب تاخیر در اخذ پروانه شده تا به امروز و اکنون پس از گذشت چندین ماه و طی کردن مراحل مختلف اداری اخذ پروانه منوط به مصوبه شورای شهر است لذا منتظریم پس از تصویب شورا پروانه را اخذ و جهت تکمیل پرونده به بانک ارائه دهیم تا در نهایت اگه مورد اداری خاصی نباشد مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان از طریق بانک به پروژه اختصاص داده شود.
وی با بیان اینکه ۴۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل کامل تالار شهر اردبیل نیاز است، گفت: با اختصاص کامل ۱۵۰ میلیارد تومان از طریق ماده ۵۶ پروژه جان میگیرد و انتظار داریم با اختصاص به موقع سایر منابع پروژه حداکثر در سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد.
رجبی گفت: تمامی هزینههای پروژه از طریق ردیف بودجه ملی تامین میشود و ریالی از بودجه استانی به پروژه اختصاص نیافته است و بهتر بود عملیات اجرایی پروژه نیز به شکل ملی دنبال میشد چرا که ضمن رهایی از بروکراسی اداری روند کارهای اداری پروژه در قالب ملی سرعت بسیار بالایی دارد.
معاون رئیس جمهور: پروژه تالار شهر اردبیل تکمیل میشود
اما در روزهای اخیر محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور برای پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اردبیل سفر کرده بود در جلسه پیگیری مصوبات سفر اول رئیس جمهور به اردبیل، اظهار کرد: بسیاری از پروژههای تعطیل شده استان اردبیل در سفر دولت سیزدهم به این استان ردیف بودجه گرفت و خوشبختانه اکنون فعالیت کارگاهی در این پروژهها تداوم دارد.
وی افزود: پروژه تالار شهر اردبیل که بیش از یک دهه پیش کلنگ زنی شده بود و با عدم توجه مسوولان قبلی پروژه تعطیل شده بود در سفر رئیس جمهور ردیف بودجه ملی گرفت و اکنون نیز مصوب شده تا با استفاده منابع مالی ماده ۵۶ این پروژه تکمیل و تقدیم مردم فرهنگ دوست اردبیل شود.
ر اساس این گزارش، تاخیر در تخصیص منابع مصوب، بروکراسی اداری و قوانین دست و پاگیر اداری و بانکی، عدم عمل تعهدات نسبت به پیمانکار و تورم حاکم در حوزه ساخت و ساز اصلیترین عاملی است که سبب میشود تا سرعت رشد پروژه گرفته و در مواردی تعطیل شود.
از مسؤولان استان اردبیل انتظار میرود ضمن رفع موانع این پروژه علاوه بر سرعتدهی به کارهای اداری و خارج از نوبت کردن این کارها، منابع مالی مصوب شده را به موقع جذب کنند تا تالار شهر اردبیل بیشتر از این در معطلی نماند.
استان اردبیل در اکثر حوزههای زیر ساختی جزو رتبه های انتهایی در کشور و جزو مناطق محروم به شمار میرود که حوزه فرهنگ و هنر هم از این قاعده مستثنی نیست؛ اما افتتاح تالار شهر اردبیل شور و شوق فرهنگی را به اردبیل نوید میدهد و سبب رشد و تعالی فرهنگی در این استان خواهد شد.