یونس ژائله در یکصدمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجانشرقی که با حضور استاندار تشکیل یافت، به بیان ظرفیتها و چالشهای حوزه اقتصادی استان پرداخت و اظهار کرد: بخش خصوصی آذربایجانشرقی همیشه برای توسعه و آبادانی استان پای کار است، اما طی سالهای اخیر متاسفانه در برخی شاخصها نسبت به گذشته افت کردهایم.
آذربایجانشرقی، دروازه قفقاز است
رئیس اتاق تبریز با اشاره به موقعیت جغرافیایی آذربایجانشرقی و تبریز گفت: آذربایجانشرقی، دروازه قفقاز است و از قدیم تمام قفقاز برای اطلاع از قیمت و وضعیت بازارها منتظر اعلام خبر از تبریز بودند.
وی با تاکید بر اینکه نتوانستهایم به اندازه ظرفیتها از توان اقتصادی استان استفاده کنیم، ابراز داشت: ما در حال حاضر پنج هزار واحد صنعتی فعال از جمله واحدهای غذایی، دارویی، فلزی و… در استان داریم و در مردمیسازی اقتصادی خوب عمل کردهایم، بهطوریکه ۹۶ درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است.
سهم استان از ارزش افزوده در بخش صنعت کشور ۶.۹ درصد است
ژائله با بیان اینکه سهم استان از ارزش افزوده در بخش صنعت کشور ۶.۹ درصد است، گفت: آذربایجانشرقی از نظر گردشگری ظرفیت بالایی همچون جنگلهای ارسباران، پیست اسکی سهند، بازار تبریز، روستای کندوان و… دارد، با این حال ما نتوانستهایم از این ظرفیت استفاده کنیم. همچنین بحث گردشگری سلامت هم مغفول مانده است.
رتبه اول کشور آذربایجانشرقی از نظر تنوع معادن
رئیس اتاق بازرگانی همچنین بر لزوم مدیریت در بخش کشاورزی، بهمنظور افزایش بهرهوری تاکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیت معادن استان گفت: ما رتبه اول کشور را از نظر تنوع معادن داریم، اما این را در اقتصاد آذربایجان لمس نمیکنیم. خواسته مردم آذربایجان این است که ارزش افزوده این معادن به خود استان بیاید.
آذربایجانشرقی ۱.۳ درصد از یارانه برق، گاز و آب را استفاده میکند
ژائله ادامه داد: آذربایجانشرقی ۱.۳ درصد از یارانه برق، گاز و آب را استفاده میکند، درحالیکه استانی مانند ایلام از یارانه انرژی بیشتری نسبت به استان ما استفاده میکند.
وی با اشاره به مشکل تامین نقدینگی در استان اظهار کرد: ما در این استان بانکهای خصوصی زیادی داریم که در حوزه اعطای تسهیلات چندان موفق نبودهاند، خواسته ما این است که از منابع خودمان در همین استان استفاده شود و همچنین ما باید بتوانیم از مرکز، منابع دریافت کنیم.
کالاها در گمرکات گیر کردهاند، باید سامانه بازی را جمع کنیم
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در خصوص ایجاد سامانههای متعدد و بروکراسی اداری گفت: ما از لحاظ تنظیمگری بیش از اندازه کار کردهایم و بهقدری سامانه ایجاد کردهایم که مشغول سامانهبازی شدهایم و کالاها در گمرکات گیر کردهاند. باید این سامانهبازی را جمع کنیم، زیرا زمان ماندگاری کالاها در گمرکات دو برابر شده است و این هم دست گمرک نیست بلکه آنها نیز مجبور هستند قوانینی موجود را اجرا کنند.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم خط آهن جلفا-نخجوان است که آذربایجان را از بن بست خارج میکند و ما را به اروپا و روسیه وصل میکند که یکی از بازارهای بزرگ هدف ما روسیه است.
ژائله با تاکید بر اهمیت مصوبات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خاطرنشان کرد: مصوبات این جلسات باید لازمالاجرا باشد و حتما پیگیری شود.