• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7

۵۹۲ مدرسه آذربایجان‌شرقی در معرض خطر و تهدید مواد مخدر در محلات آسیب‌پذیر

  • کد خبر : 136998
  • 22 اسفند 1402 - 9:45
۵۹۲ مدرسه آذربایجان‌شرقی در معرض خطر  و تهدید مواد مخدر در محلات آسیب‌پذیر
یازاکو - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی گفت ۵۹۲ مدرسه در معرض خطر و تهدید مواد مخدر در محلات آسیب پذیر استان واقع شده‌اند شناسایی شده است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، امیر رنجبر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه میانگین شیوع اعتیاد در کشور ۵.۴ درصد است، اظهار کرد: این رقم در استان ۱.۲۲ درصد است.

وی افزود: نزدیک به ۲۰۰ کشور، قربانی این پدیده‌ی شوم هستند و بر اساس ارزیابی دفتر مقابله با جرم سازمان ملل، تقاضای آن ۲۶ درصد افزایش یافته است.

رنجبر با اشاره به اینکه ایران به دلیل موقعیت ژئوپلوتیک (جغرافیای سیاسی) و همجواری با بزرگ‌ترین تولید کننده مواد مخدر و روان گردان‌ها و داشتن دو هزار کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان و پاکستان، در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، گفت: با انسداد مرزها همچنان مواد جابه‌جا می‌شود تا زمانی که تقاضایی برای مصرف مواد مخدر وجود دارد عرصه جولانگاه قاچاقچیان است.

وی افزود: پدیده‌ مواد مخدر، چهارمین بحرانی است که نسل بشر را تهدید می‌کند و بیشترین گردش مالی بعد از قاچاق اسلحه به مواد مخدر تعلق دارد که باعث شده ۱۵میلیون نفر قاچاقچی از این راه ارتزاق کنند.

وی به خسارت‌های وارده‌ی این پدیده به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشاره کرد و گفت: توسعه بیماری‌های جسمی و روانی ایدز و هپاتیت از خسارت‌های بهداشتی این پدیده می‌باشد.

رنجبر با بیان اینکه اعتیاد برای خسارت‌های اجتماعی دیگر علت و پایه است، تصریح کرد: همسرآزاری ۶۵درصد، طلاق ۵۵، کودک آزاری ۳۰، قتل عمد ۲۵، خشونت منکراتی۲۰، جرائم مادی۱۰، توسعه جرائم آماری در زندان‌ها ۴۵درصد به صورت مستقیم و ۶۵درصد به صورت غیر مستقیم از دیگر آسیب‌های مواد مخدر است.

وی با اشاره به اینکه اعتیاد ۱۶۷ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی وارد کرده است، ادامه داد: باورها و نگرش‌های غلطی که با عنوان مواد مخدر ضرری ندارد و می‌تواند یک تعداد کمبودهای روحی و روانی را پوشش دهد به علاوه کسب لذت و نشاط کاذب، رفع بیماری‌های جسمی در جامعه پیدا کرده که از خسارت‌های فرهنگی محسوب می‌شود.

تشدید اقدامات مقابله‌ای با موادمخدر در مرزهای استان آذربایجان شرقی

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی همچنین بر تشدید اقدامات مقابله‌ای با موادمخدر در مبادی مرزهای استان تأکید کرد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل واقع شدن در مسیر اصلی ترانزیت مواد مخدر به کشورهای اروپایی، تاکنون بیش از چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در جبهه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است و بیشترین کشفیات مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در مقابل این جرم سازمان‌یافته بین‌المللی به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه تلاش‌های انجام با هدف جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور و یا خروج آن از مرزهاست، بیان داشت: جوامع بین‌الملل که خودشان نیز به پرچم‌داری ایران در مبارزه با مواد مخدر اذعان می‌کنند تاکنون کمک قابل توجهی در این زمینه و همچنین شناسایی، درمان و پیشگیری از شیوع اعتیاد نکرده‌اند.

دبیر شورا با اشاره بر اتخاذ تمهیدات کاربردی در قالب کمیته مقابله با عرضه به‌منظور تدوین برنامه‌های مشارکتی در کنترل مبادی ورودی و خروجی استان که با سه جمهوری آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان مرز مشترک دارد بر تقویت و توسعه اقدامات کنترلی و آموزشی برای نیروهای مقابله‌ای تأکید کرد.

راهکار اصلی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، ایجاد کانون های یاریگران زندگی است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود راهکار اصلی در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را ایجاد کانون های یاریگران زندگی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر اصلی‌ترین دغدغه کشور مبارزه با مواد مخدر است و این امر جزو ۵ اولویت مهم کشور در آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به خسارت‌های مادی و معنوی مصرف مواد مخدر در جامعه افزود: متناسب با علم روز در امر مبارزه با موادمخدر راهکار اصلی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، ایجاد کانون های یاریگران زندگی در کانون های مختلف مدرسه، ورزش و محیط‌های صنعتی است.

رتبه آذربایجان شرقی در شیوع مواد مخدر

رنجبر به آمار کشوری و وضعیت استان در سطح کشور اشاره کرد و گفت: استان ما براساس شیوع شناسی در رتبه ۲۸ قرار دارد که براساس گزارش‌ها و ارزیابی‌ها نسبت به سالهای گذشته روند رو به بهبودی داریم.

دبیر شورا از همه آحاد جامعه به خصوص والدین خواست تا در مقابل حفظ سرمایه‌های انسانی و اجتماعی در کنار دولت باشند؛ زیرا فضای مجازی بسیار مسموم کننده و ویرانگر است.

رنجبر با اشاره به تاثیر فضای مجازی در ارائه الگوهای غلط منتج شده از سبک فرهنگ غربی گفت: امروزه با گسترش فضای مجازی متاسفانه شاهد ترویج باورهای تسهیل کننده در شیوع اعتیاد هستیم که نمونه آن نوجوانانی است که کشیدن قلیان را یکی از ابزار تفریحی و سرگرمی خود می‌دانند.

وی ابراز داشت: سوداگران مرگ و دولت های تزویرگر حامی آنها درحوزه فرهنگی سعی در تغییر سبک زندگی جوانان ما دارد پس باید آحاد مردم حساس و دغدعه مند شوند.

رنجبر؛ تنها راه موفقیت در اقدامات پیشگیرانه را استفاده از روش های علمی و هوشمندانه به شرط مدیریت یکپارچه و جهادی خواند.

وی با بیان اینکه سیاست متوازن باید به کاهش عرضه و تقاضا منجر شود، خاطر نشان کرد: مقابله با این جرم تعطیل بردار نیست و تنها راهکار و راه‌گشای برون رفت در جهاد مبارزه با مواد مخدر کاهش تقاضا است که بهترین روش پیشگیری اولیه از اعتیاد به مواد مخدر می‌باشد که مهم‌ترین مولفه آن شناخت و آگاه سازی برای آحاد مختلف جامعه است.

رنجبر بیان کرد: در جامعه ما پیشگیری اولیه از اعتیاد یک ضرورت اجتناب ناپذیر است چرا که آسیب‌های اجتماعی پشت در خانه‌ها کمین کرده‌است.

وی ادامه داد: همانطور که خانواده‌ها نگران بحث‌های زیستی فرزندانشان هستند باید از آسیب‌های اجتماعی هم دل نگران باشند و با تشویق فرزندانشان برای حضور در کلاس‌های آموزش مهارت زندگی، تاب آوری و نه گفتن به اعتیاد، مقدمات پیشگیری از این معضل را فراهم کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مهم‌ترین گروه سنی دانش‌آموزان هستند که در این راستا ۵۹۲ مدرسه در معرض خطر که در محلات آسیب پذیر واقع شده‌اند شناسایی شده، گفت: دانش‌آموزان تحت پوشش برنامه‌های پیشگیری در قالب کانون‌های یاریگران زندگی هستند که تا کنون ۲۹۰۰ کانون تشکیل داده شده و دانش‌آموزان از خدمات مراقبتی بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: در محیط‌های کاری، خانواده و ورزشی هم کانون‌های یاریگران زندگی در راستای پیشگیری از اعتیاد برای آحاد مختلف جامعه به ویژه گروه‌های هدف، با رعایت سطوح اطلاع رسانی تشکیل شده است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=136998

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});