• امروز : سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
8

تشریح ۳ اولویت مهم آذربایجان شرقی/۲۷۱ کیلومتر مرز اقتصادی داریم

  • کد خبر : 137762
  • 29 اسفند 1402 - 12:00
تشریح ۳ اولویت مهم آذربایجان شرقی/۲۷۱ کیلومتر مرز اقتصادی داریم
یازاکو - استاندار آذربایجان شرقی، سه اولویت مهم و عاجل استان که باید هرچه سریع تر پیگیری شود را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از ایسنا، مالک رحمتی در نشست خبری، در تشریح پروژه‌های استان، اظهار کرد: برخی کارها را باید عاجل و سریع انجام دهیم و برخی میان مدت و تا پایان ۱۴۰۴ بوده و برخی نیز مثل برنامه هفتم توسعه مختص بلندمدت هستند.

وی در خصوص پروژه‌های عاجل استان، تشریح کرد: اولین اولویت عاجل ما، اجرایی شدن تمامی مصوبات سفرهای استانی دولت سیزدهم است. برخی از پروژه‌های مصوب دو سفر رییس جمهور به استان به اتمام نرسیده‌اند زیرا دو یا سه ساله بوده و به تناسب در حال انجام هستند. مثلا مصوبه تشکیل شرکت مس که باید پیگیری شود. در این مصوبات، عدد قابل توجه ۱۰۷۵ میلیارد تومان برای مس سونگون از بابت مسئولیت‌های اجتماعی درنظر گرفته شده و قرار بود که در پروژه‌های عمرانی، بهداشتی و … هزینه شود ولی عملیاتی نشد.

وی گفت: برای پیگیری این مصوبات، جلسه‌ای با حضور تمامی دستگاه‌ها در دفتر ریاست جمهوری تشکیل دادیم و در تاریخ ۲۶ اسفندماه سال جاری توانستیم نزدیک به ۲۰ درصد از این اعتبار را دریافت کنیم.

رحمتی ادامه داد: اولویت دوم عاجل استان، پروژه‌های عمرانی نیمه کاره است. تعداد این پروژه‌ها قابل توجه است بنابراین ۳۳ پروژه با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در نقاط مختلف استان را انتخاب کردیم که اغلب زیرساختی و پایه توسعه استان هستند.

وی افزود: اولویت سوم عاجل استان نیز توسعه متوازن استان است. تمامی نقاط استان آذربایجان شرقی، ظرفیت و استعداد دارند و ما مکلف هستیم که کل استان را به سمت توسعه و پیشرفت سوق دهیم. آذربایجان شرقی به دلیل هم مرز بودن با چند کشور مهم و شریک تجاری استراتژیک با چند کشور باید پویاتر از الان در عرصه سیاست خارجی عمل می‌کرد. ارتباطات تجاری، اقتصادی و فرهنگی قابل توجهی با جمهوری آذربایجان، نخجوان، ارمنستان و ترکیه و دو کشور چین و روسیه داریم و باید کارهای قابل توجهی انجام دهیم.

تشکیل شورای بین الملل استانداری آذربایجان شرقی

رحمتی از تشکیل شورای بین الملل استانداری آذربایجان شرقی در راستای رسیدن به دستاوردهای شایان در عرصه بین الملل خبر داد و گفت: اقدام دیگر ما در راستای حفظ جایگاه بین المللی استان، تغییر نگاه به ۲۷۱ کیلومتر مرز استان است. جلسات متعددی با مسئولان ارشد در این خصوص برگزار کرده و نظر مسئولان را به این امر جلب کردیم که این مرزها، مرز اقتصادی باشند و با استفاده از ظرفیت‌های آن، استان نهایت بهره مندی را داشته باشد و در این راستا نیز کریدوری در حال اجرایی شدن است.

درخواست تبریز برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی با کشورهای همجوار

وی از درخواست تبریز برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی با کشورهای همجوار خبر داد و افزود: می‌خواهیم کمیته‌های مشترک اجرایی تشکیل شود زیرا جلسات دیپلماتیک در این راستا صرفا در حد تقدیر و صحبت هستند ولی ما تاکید داریم تا کمیته‌های مشترک همکاری در عرصه اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و فعالیت‌های اجتماعی بتوانند پروژه مشترک تعریف کنند.

وی در ادامه با بیان این‌که یکی از افتخارات دولت سیزدهم، برخورد با فساد اداری در دولت سیزدهم است، اظهار کرد: در استان آذربایجان شرقی نیز ذیل سیاست‌های ریاست جمهوری، اگر موردی از فساد گزارش شود، قطعا برخورد قاطع و بازدارنده خواهیم داشت.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این‌که یکی از اولویت‌های استان، حوزه گردشگری است، گفت: گردشگری یکی از مسیرهایی است که به توسعه، اشتغال پایدار و رشد اقتصادی و فرهنگی استان کمک می‌کند. جهانی شدن روستای کندوان در مجمع گردشگری سازمان ملل از جمله این پتانسیل‌ها بوده و کندوان تنها یکی از ده‌ها روستای دارای ظرفیت استان است که به ثبت رسید.

وی در خصوص حضور بانوان استان در عرصه‌های مختلف، افزود: از ۵۱۰ کاندیدای انتخابات امسال، ۴۴ نفر از بانوان بودند که دو نفر نیز در شهرستان‌های استان به عنوان منتخب مردم برگزیده شدند. تقریبا نیمی از واجدین شرایط رای استان نیز بانوان بودند که این تناسب در پای صندوق رای نیز تقریبا حفظ شد و حدود ۶۰۰ هزار نفر از بانوان و ۷۰۰ هزار نفر از مردان واجد شرایط در استان رای دادند.

وی در خصوص خام فروشی صنایع نیز گفت: تاکید داریم که باید ترجیحا از خام فروشی پرهیز شود و زنجیره ارزش برای هر صنعتی تشکیل شود.

رحمتی در خصوص تشکیل شرکت مس آذربایجان، افزود: این شرکت تشکیل یافته اما دارایی‌هایی مربوطه هنوز ثبت نشده است. در این زمینه یکی از مدیران خوب، خوشنام و باتجربه استان(آقای عظمایی) امروز به عنوان مدیر مجتمع مس سونگون معرفی شد. برای بهره مندی اقتصاد استان از سونگون باید پروژه‌های توسعه‌ای اجرا و مصوبات مربوطه نیز عملیاتی شود.

وی در ادامه با تقدیر از حضور مردم استان در انتخابات ۱۱ اسفندماه سالجاری، گفت: همواره مردم این خطه در رویدادهای ارزشی و انقلابی پیش رو و مسئولیت پذیر هستند و با وجود برخی کاستی و ناملایمات، پای صندوق‌های رای حضور یافته و اراده خود را برای اداره کشور به‌کار گرفتند.

وی افزود: بیش از ۱۳۰۰ نفر برای نامزدی در این انتخابات ثبتنام کرده بودند که بیش از ۷۰۰ نفر آن‌ها تایید صلاحیت نهایی شدند و از حضور آن‌ها برای داغ کردن تنور انتخاباتی و از هواداران آن‌ها که با عشق و علاقه در فضای تبلیغات انتخاباتی شور و شعفی ایجاد کردند و به خصوص گروه‌های سیاسی متعددی که حضوری فعال داشتند، قدردانی می‌کنم. لازمه بالندگی یک جامعه، فعالیت آزادانه گروه‌های سیاسی مجوزدار است که در انتخابات نیز شاهد آن بودیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تشکر از دستگاه نظامی، امنیتی، سپاه و قضایی که با بسیج بیش از ۲۰ هزار نفر، امنیت لازم برای برگزاری انتخابات را مهیا کردند، ادامه داد: عنصر اساسی و تاثیر گذار دیگر در انتخابات نیز مجاهدان سطح اول جنگ روانی کشور یعنی رسانه‌ها هستند که در فضای انتخاباتی که دشمن، تمام سرمایه خود را به ایران کشانده بود تا مردم را از حضور در انتخابات باز دارد، با کارهای نو و ابتکاری رسانه‌ای در عرصه‌های مختلف، بار دیگر نقشه‌های دشمن را خراب و به مردم آگاهی لازم دادند.

وی گفت: حداقل وظیفه رسانه‌ها، اطلاع رسانی است. بعد از اطلاع رسانی به هنگام و رعایت امانت و سرعت عمل بدون اعمال سلیقه نیز کار دوم آن‌ها اقناع سازی است و باید شبهات جامعه را با پژوهش و کارهای ابتکاری رفع کنند. سومین وظیفه یک رسانه پس از این‌که دو وظیفه قبلی را انجام داد و به مرجعیت رسید و توانست مورد اقبال مردم باشد، گفتمان سازی و ادبیات سازی است.

تا زمانی که کاتد در سونگون تولید نشود، زنجیره مس قابل تعریف نیست

محمد کلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی آذربایجان شرقی نیز در ادامه اظهار کرد: نزدیک به ۶۸ همت پروژه در مس سونگون در حال عملیاتی شدن است. تا زمانی که کاتد در این مجموعه تولید نشود، زنجیره مس در پایین دست تعریف نخواهد شد. کاتدی که الان در سونگون تولید می‌شود، به لحاظ مقدار و کیفیت چندان قابل توجه نیست.

وی هم‌چنین با اشاره به تاکید رییس جمهور بر حمایت از صنعت کیف و کفش تبریز، اظهار کرد: اکنون تعداد ۱۰ زنجیره ارزش در استان تعریف شده و دو زنجیره نیز در حال افزوده شده است. نقطه ضعف ما در حوزه کفش، بحث برندسازی است. ما بهترین چرم و کفش را تولید می‌کنیم و کفش تولیدی در فروشگاه‌های مطرح کشور با نام برندهای دیگر به فروش می‌رود و ارزش افزوده آن نیز برای صاحبان برندها است. برای امر برندسازی در حال پیگیری هستیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=137762

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});