به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از خبرگزاری مهر، سید سعید صفوی گفت: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با همکاری شهرداری و شورای شهر شهرستان ابهر ابتدا عرصه قلعه تپه را باید تدقیق کند و بعد از نامه نگاری با پژوهشگاه باستانشناسی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مجوز کاوش این سایت را دریافت کند و پس از کاوش، این بخش میتواند برای شهرستان تبدیل به سایت موزه شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان بیان کرد: برای ایجاد سایت موزه مذکور اقداماتی همچون ساماندهی فضایی، طراحی محیطی، اصلاح مسیرهای دسترسی، ورودی و خروجی منتهی به سایت و نصب تابلوهای اطلاعرسانی در مسیر جاده باید توسط شهرداری و شورای شهر و همکاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان انجام شود
صفوی گفت: اجرای طرح توسعه امامزاده اسماعیل ابهر گامی مؤثر در راستای عمران و آبادانی این بنای تاریخی است که باید در این خصوص جلسهای با موافقان و مخالفان طرح برگزار شود تا بتوانیم شاهد عملیات اجرایی این پروژه باشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: با ساماندهی محوطه امامزاده شناط این مکان به محلی برای تجمع مردم در مناسبتهای ملی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی تبدیل خواهد شد که تبیین این جایگاه و تبدیل آن به قطب فرهنگی کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است.
صفوی افزود: طراحی و اجرای المان تاریخی برای سر در ورودی شهرستان ابهر برگرفته از قلعه تپه و المان آسیاب آبی در میدان اصلی شهرستان توسط شهرداری و شورای شهر انجام خواهد گرفت که با نظارت بر طراحی و اجرای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در این شهرستان اجرا خواهد شد که هفته آینده جلسهای در این خصوص در شهرداری شهرستان برگزار خواهد شد.
قلعه تپه ابهر مربوط به دوران تاریخی پس از اسلام است و در ابهر، خیابان خلیل طهماسبی، روبهروی شبکه بهداشتی واقع شده است. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۱۷۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.