• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
2

حرکت جهادی آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی در ریل مدیریت توامان آب و برق/ کاهش ۴۰ میلیون مترمکعبی برداشت از چاه‌های کشاورزی استان

  • کد خبر : 141295
  • 08 اردیبهشت 1403 - 14:49
حرکت جهادی آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی در ریل مدیریت توامان آب و برق/ کاهش ۴۰ میلیون مترمکعبی برداشت از چاه‌های کشاورزی استان
یازاکو - آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی در ریل مدیریت توامان آب و برق حرکت مستمر و فعالی داشته به طوری که در مدت بیش از یک سال اجرای این طرح، کاهش 40 میلیون مترمکعبی برداشت از چاه‌های کشاورزی استان رقم خورده است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، فاز اجرایی طرح مدیریت توامان آب و برق از اوایل زمستان سال ۱۴۰۱ در وزارت نیرو عملیاتی و منجر به هماهنگی بیشتر بین شرکت‌های آب و برق شد؛ این اقدامِ سخت اما شدنی، هدف جلوگیری از اضافه‌برداشت‌ها و هدف مهم صیانت از منابع آبی را دنبال می‌کند.

طرح مدیریت توأمان آب و برق بر پایه حفاظت از منابع آب زیرزمینی، برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود، اجرای این طرح و اعمال سیاست‌ها به نفع مردم مناطق مختلف و بهره‌برداران کشاورزی و همچنین حفظ محیط‌زیست بوده و در نهایت به توسعه پایدار منابع آب و به ویژه آب‌های زیرزمینی منجر خواهد شد.

بر این اساس با اجرای طرح حاضر، با اطلاعات دریافتی از کنتورهای هوشمند برق، اعمال مدیریت در بخش آب انجام می‌شود و از اضافه برداشت‌ چاه‌های کشاورزی دارای پروانه، که نیمی از آنها یا برقدار شده یا قابلیت برقدار شدن را دارد، جلوگیری می‌کند.

استان آذربایجان‌شرقی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همسو با تمام استان‌ها در ریل اجرای این طرح، اقدامات مهم و تاثیرگذاری را انجام داده که در این راستا “یوسف غفارزاده”، مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مدیریت توأمان آب و برق جزو موضوعات مهمی بوده که وزیر نیرو نیز به آن تاکید ویژه دارند و باید در دستور کار قرار گیرد که در این راستا برخی اقدامات مثل تعویض کنتورها انجام گرفته است.

تجهیز ۹۷ درصد چاه‌های برقی کشاورزی آذربایجان شرقی

در این رابطه “علی اسماعیلی” مجری طرح تعادل بخشی آب‌های زیر زمینی اظهار کرد: اجرای مدیریت توأمان آب و برق چاه‌های کشاورزی بر اساس مصوبه هیئت وزیران طی سال گذشته در استان عملیاتی شد که بر این اساس بیش از ۹۷ درصد چاه‌های برقی کشاورزی استان، با هدف احصای میزان مصارف آب چاه‌های کشاورزی، افزایش بهره‌وری و مدیریت منابع آب‌های زیرزمینی مجهز به کنتور هوشمند شدند.

وی افزود: در این راستا طی سال ۱۴۰۲ با همکاری تنگاتنگ شرکت آب منطقه‌ای و شرکت‌های توزیع برق استان و همراهی بهره‌برداران چاه‌های کشاورزی، ضمن موفقیت در پیک سایی مصرف انرژی برق، برداشت از چاه‌های کشاورزی استان نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش یافت.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز این طرح ادامه خواهد داشت و در این راستا توزیع ساعت کارکرد ماهانه چاه‌ها در حد مجاز پروانه با همکاری خود کشاورزان انجام می‌گیرد تا ان‌شاءالله با مدیریت مصرف آب، کشت محصولات استراتژیک و رعایت الگوی کشت در منطقه، شاهد افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی نیز باشیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=141295

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});