به گزارش پایگاه خبری یازاکو، هادی خرسندی افزود: نیاز آبی کم، مقاوم در شرایط خشکسالی، تولید علوفه سبز و بهبود حاصلخیزی خاک از مزایای کشت این محصول است.
وی ادامه داد: نخود علوفهای نسبت به محصولات دیگر زودتر به بار مینشیند و می تواند پروتئین مورد نیاز دامهای کشاورزان را تامین کند.خرسندی با بیان اینکه تک محصولی و کشت متوالی غلات عامل فقیرشدن خاک، افزایش علفهای هرز و آفات در مزارع است افزود: کشت نخود علوفهای در تناوب با گندم و جو برای بهبود کیفیت خاک زراعی ضرورت دارد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی مراغه، این گیاه در تناوب با غلات علاوه بر کمک به پایداری و حاصلخیزی خاک موجب افزایش عملکرد غلات نیز خواهد شد. وی افزود: کشاورزان میتوانند نخود علوفهای به صورت تر و خشک شده برای تعذیه دامها استفاده کنند.
خرسندی گفت: ترویج کشت انواع علوفه به ویژه نخود علوفه ای و استقبال کشاورزان موجب شده سطح زیر کشت آن در مراغه با افزایش ۲ برابری به یک هزار و ۲۰۰ هکتار برسد.
شهرستان مراغه با بیش از ۵۳ هزار هکتار زمین زراعی از قطبهای تولید غلات و حبوبات در آذربایجان شرقی است.