«سعید جعفری راد» روز پنجشنبه در سلسه نشست های رسانه ای «رسم خدمت» در تالار خاقانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مقدار فروش خارجی و صادرات این پارک در سال ۱۳۹۹ حدود ۲.۵ میلیون دلار بود که این میزان در سال گذشته به ۱۳ میلیون دلار افزایش یافت.
وی عمده محصولات صادراتی شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک را انواع ماشین آلات، کنتور هوشمند، قیر رنگی و قطعات خودرو اعلام و اظهار کرد: آذربایجان شرقی به لحاظ هم مرز بودن با کشورهای قفقاز، ترکیه و روسیه به راحتی محصولات شرکت های دانش بنیان را به این کشورها و اروپای شرقی صادر می کند.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: این پارک به عنوان هاب (قطب) فناوری ترکیه شناخته شده و در حوزه های مختلف این پارک، صادرات فنارانه را به این کشور صادر می کند.
میزان فروش داخلی پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم به ۵۵۰ میلیارد ریال رسید
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: میزان فروش داخلی محصولات شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در این پارک در سال ۱۳۹۹ حدود ۲ هزار میلیارد ریال بود که این میزان در دولت سیزدهم به ۵۵۰ هزار میلیارد ریال رسید.
جعفری راد، میزان فروش این پارک در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را به ترتیب ۲، ۱۷ و ۳۶ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: فروش محصولات این شرکت ها موجب رشد و توسعه این شرکت ها و تامین نیازهای داخلی شده است.
پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی جزو ۶ پارک سطح یک کشور است
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با بیان اینکه این پارک تا سال ۱۴۰۰ جزو پارک های سطح سه کشور و در رده ۲۰ قرار داشت، گفت: با اقدامات انجام شده و افزایش شرکت های دانش بنیان در دولت سیزدهم، اکنون این پارک جزو ۶ پارک سطح یک کشور قرار گرفته است.
جعفری راد، با اشاره به افزایش ۱۸ پله ای این پارک در حوزه بودجه و کسب مقام دوم این حوزه در کشور، ادامه داد: بیشترین میزان تسهیلاتی که این پارک پیش از سال ۱۴۰۰ به شرکت های دانش بنیان می توانست پرداخت کند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بود که اکنون این میزان به چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال رسیده است.
وی یادآور شد: برای شرکت های دانش بنیان پس از اخذ تسهیلات، سه سال تنفس در نظر گرفته شده و بعد از آن این تسهیلات را با کارمزد چهار درصد پرداخت می کنند.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با بیان اینکه در زمان کنونی در سطح کشور پنج پارک علم و فناوری مسئولیت ارزیابی دانش بنیان شرکت ها را بر عهده دارند، گفت: ارزیابی دانش بنیان شرکت های غرب و شمال غرب کشور بر عهده پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی است.
جعفری راد افزود: این پارک جزو پنج پارک کشور است که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه امضا کرده و بر اساس آن ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به شرکت های دانش بنیان پرداخت می شود.
وی اظهار کرد: مرحله اول این اعتبار به میزان ۱۰۰ میلیارد ریال در حال پرداخت است.
۳۶۲ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی فعالیت دارند
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: تعداد شرکت های مستقر در این پارک در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰۸ شرکت بود که این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۳۴۸ شرکت و در سال جاری به ۳۶۲ شرکت رسیده است.
جعفری راد، میزان رشد شرکت های دانش بنیان استان را ۲۳۵ درصد اعلام کرد و ادامه داد: این پارک بعد از استان های تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی در رده پنجم کشور قرار دارد و بر اساس برنامه ریزی انجام شده تلاش می شود امسال به رتبه سوم ارتقا یابد.
وی یادآور شد: در زمان کنونی ۲۳ مرکز رشد در شهرستان های آذربایجان شرقی و چهار مرکز رشد تخصصی در تبریز وجود دارد که تا پایان امسال تلاش می شود سه مرکز رشد شهرستانی به پردیس تبدیل شود.