به گزارش پایگاه خبری یازاکو، اکبر فتحی، مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی صبح امروز در سلسله نشستهای رسانهای رسم خدمت ویژه گزارش عملکرد دستگاههای اجرایی آذربایجانشرقی اظهار کرد: ایحاد امنیت غذایی و تامین غذای مورد نیاز جامعه رو به رشد جزو وظایف جهاد کشاورزی است.
وی افزود: جامعه هر لحظه در حال رشد است و در مقابل منابع در حال کاهش میباشد از اینرو منابع به یک مدیریت و علم روز نیاز دارد تا جامعه تامین شود.
رئیس جهادکشاورزی استان بیان داشت: ضرورت بر این است تا با استفاده از دانش بتوان عملکرد خود را در واحد تولیدی افزایش داد.
وی با تاکید بر اجرای شعار سال در بخش کشاورزی، گفت: اولویت بر این است تا از دانش فارغالتحصیلان کشاورزی استفاده کنیم.
فعالیت ۳۰۰ کلینیک کشاورزی در استان
فتحی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان در خصوص کشاورزی شاید کم به نظر برسد ولی باید گفت که نزدیک به ۳۰۰ کلینیک کشاورزی در استان وجود دارد ولی شرکت دانش بنیانی در این مورد نیست و به عبارتی هنوز چارچوب اخذ مجوز دانش بنیانی را کسب نکردهاند.
وی ادامه داد: شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی در سه سال گذشته ۳ مورد بود که الآن به ۳۳ مورد رسیده است.
رئیس جهادکشاورزی استان ابراز کرد: قیمت گذاری مناسب برای محصول گندم در سال اول خدمت دولت سیزدهم انجام گرفت و به تبع آن منجر شد تا کشاورزان رغبت زیادی برای کشاورزان ایجاد کرد از اینرو میزان خرید و تولید گندم به صورت تصاعدی افزایش یافت.
وی گفت: ما در حال حاضر در آرد گندم به خودکفایی رسیدهایم.
فتحی یادآور شد: ۱۱۵ هزار تن کود از بنادر حمل شده و بین کشاورزان توزیع میشود و همچنین ۷۵ هزار تن بذر اصلاح شده بین کشاورزان توزیع میشود.
وی با اشاره بر مدیریت آب و خاک در بخش کشاورزی گفت: اصلاح بهبود زمینه خاک و اصلاح مدیریت آبیاری و بهینهسازی مصرف آب و کشاورزی اقدامات زیادی انجام گرفته است.
مدیرکل جهادکشاورزی استان بیان داشت: پایاب سد قیز قلعهسازی با سرعت خوبی پیش میرفت ولی در یک زمان دیگر متوقف شد و با ۵ درصد باقی مانده کار تعلیق شده بود اما در دولت سیزدهم در سریعترین زمان این پروژه به اتمام رسید.
هر کجا دو نرخی بوده است، فساد هم ایجاد شده است
وی گفت: پایاب سدهای هریس، میانه و خداآفرین با اقدامات و تامین منابع به بهرهبرداری رسید و در مجموع ۲۲ هزار هکتار در حوزه شبکه آبیاری به بهرهبرداری کامل رسید.
فتحی به احیای و مرمت قنوات اشاره کرد و گفت: ما همیشه در حوزه بارندگی در تنگنا هستیم زیرا ما یک سوم بارندگی دنیا را داریم و در مقابل سه برابر تبخیر آب نسبت به دنیا داریم.
وی ادامه داد: از اقدامات شاخص در این دولت، توجه جدی به قنوات بود که با تامین منابع سالیانه ۶۰ رشته قنات در سطح استان بهسازی شد و در طول سه سال ۱۸۷ رشته قنات بهسازی و بازسازی میشود.
مدیرکل جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: سالانه ۱۳۵ تا ۱۳۷ کیلومتر بهسازی کانالهای آبی عمومی(درجه ۳و ۴) انجام گرفته است.
وی با تاکید بر مساله تامین مواد پروتئینی و اهمیت آن گفت: طرحی تحت عنوان مردمیسازی یارانهها ایجاد شد زیرا هر جا دو نرخی بوده است، فساد هم ایجاد شده است و بنده به شدت با تک نرخی بودن و حذف ارز ترجیحی موافق هستم.
فتحی گفت: ظرفیت جوجه ریزی استان نزدیک به ۷ میلیون قطعه رسیده است و تمام نیاز و حتی مازاد نیاز استان تامین میشود.
وی افزود: با ترمیم مرغداریها ثبات در بخش تخم مرغ در بازار هستیم.
رئیس جهادکشاورزی استان به کم بودن میزان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: افراد متمکن در این بخش سرمایهگذاری نمیکردند ولی اخیرا در این بخش سرمایهگذاریهای زیادی دیده میشود به طوریکه سالاانه ۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت یک دغدغه بزرگ دولت سیزدهم بود، گفت: استان آذربایجانشرقی سرآمد این موضوع است زیرا به علت قهر طبیعت در استان ما این موضوع را از قبل شروع کرده بودیم و برنامه الگوی کشت استانی داشتیم.
فتحی گفت: در رابطه با گلخانهها اقدامات خوبی انجام گرفته است به طوریکه قبل از دولت سیزدهم حدود ۲۵۰ هکتار گلخانه داشتیم که الان به ۳۵۰ هکتار رسیدهاند و همچنین یک هزار هکتار نیز مطالبه گلخانه داریم که با تامین تسهیلات از محل منابع مختلف به اجرا در خواهد آمد.