به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اؤلکه، این مطلب را کاخا قوقولاشویلی کارشناس سیاسی گرجی در مصاحبه با رسانه های ارمنستان در مورد پیشنهاد ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه جهت استفاده از پلتفرم مسکو برای گفتکوهای صلح بین آذربایجان و ارمنستان گفت.
قوقولاشویلی با بیان اینکه اگر برنامه ای وجود دارد پس فقط یک پیشنهاد نیست، افزود: شاید تحولاتی در این پلتفرم رخ دهد که به مذاکرات کمک کند. باید اعتراف کرد که غرب برای برقراری میانجیگری فعالیت زیادی نشان میدهد، اما با پیچیدگیهایی همراه است، زیرا آذربایجان میخواهد مستقیماً مذاکره کند.
در سال های اخیر شاهد بوده ایم که بستر هیچ کشوری به عنوان یک واسطه پایدار نیست. البته این را فرآیندهای ژئوپلیتیک و همچنین خواست طرفین – در این مورد آذربایجان – تعیین می کند.
به گفته این کارشناس سیاسی، آذربایجان نه تنها خواهان مذاکره مستقیم است، بلکه علاقمند به حضور در پلتفرم های غربی نیز نیست.
زیرا تغییراتی در جهت نزدیک شدن در روابط ارمنستان و غرب وجود دارد. همانطور که از اظهارات برمی آید آذربایجان حمایت نظامی غرب به ویژه فرانسه از ارمنستان را مشکل می داند. اتحادیه اروپا همچنین می خواهد حمایت مالی خاصی از ایروان انجام دهد. در آذربایجان این نگرانی وجود دارد که غرب یک میانجی بی طرف نباشد.
به نظر این تحلیل گر سیاسی هر چقدر طرفین اعلام کنند که بخش بزرگی از مشکل توافق شده است، نقش کشور میانجی نمی تواند ناچیز باشد، زیرا کشور میانجی منافع و اهداف خاص خود را دارد.
دلیل انتقال پلتفرم ها به واشنگتن، اتحادیه اروپا، روسیه، آلمان و قزاقستان نیز همین است. منتفی نیست که مکان بعدی مسکو باشد، اما این پلتفرم نیز بلندمدت نخواهد بود.