• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
5

هجوم دیپلماسی برای کاهش تنش های خاورمیانه، در حالی که اسرائیل در انتظار حمله ایران است

  • کد خبر : 151135
  • 16 مرداد 1403 - 20:39
هجوم دیپلماسی برای کاهش تنش های خاورمیانه، در حالی که اسرائیل در انتظار حمله ایران است
یازاکو - فشار دیپلماتیک روز دوشنبه برای جلوگیری از تشدید تنش بین ایران و اسرائیل در پی کشتارهای بلندپایه ای که تنش های منطقه ای را افزایش داده است، افزایش یافت.

به گزارش واحدترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از حریت وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت : ایالات متحده به طور شبانه روزی برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه تلاش می کند و از اسرائیل و حماس خواست تا از طریق آتش بس “این چرخه” خشونت را بشکنند.
در حالی که گمان می رود ایران در پی کشته شدن اسماعیل هنیه رهبر ارشد حماس در تهران در حال برنامه ریزی برای حمله تلافی جویانه علیه اسرائیل است، بلینکن گفت : تشدید تنش «تنها به درگیری بیشتر، خشونت بیشتر و ناامنی بیشتر منجر می شود».
وی هنگام دیدار با وزیر امور خارجه استرالیا با پنی وانگ گفت: «ما درگیر دیپلماسی شدید، تقریباً شبانه‌روزی، با یک پیام بسیار ساده هستیم – همه طرف‌ها باید از تشدید تنش خودداری کنند».
بلینکن گفت: «همچنین بسیار مهم است که ما با دستیابی به آتش بس در غزه این چرخه را بشکنیم.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اواخر روز یکشنبه گفت:کشورش مصمم است در مقابل ایران و گروه‌های مسلح متحدش در همه جبهه‌ها بایستد.
هنیه، رهبر سیاسی گروه مسلح فلسطینی حماس، هفته گذشته در حمله‌ای که اسرائیل مسئول آن است، در تهران کشته شد، اسرائیلی که مستقیماً در این مورد اظهار نظر نکرده است.
این قتل ساعاتی پس از آن صورت گرفت که در حمله اسرائیل به بیروت ، فؤاد شوک، فرمانده نظامی جنبش حزب الله لبنان را کشت.
تهران روز دوشنبه گفت که «هیچکس حق ندارد در حق قانونی ایران برای مجازات رژیم صهیونیستی» به خاطر قتل هنیه تردید کند.
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، که کشورش برای حمایت از اسرائیل کشتی‌های جنگی و جنگنده‌های بیشتری به منطقه فرستاده است، روز دوشنبه با تیم امنیت ملی خود گفت‌وگوهای بحرانی انجام داد.
در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که ژنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی نظامی آمریکا که خاورمیانه را پوشش می دهد، وارد اسرائیل شد و با هالوی، فرمانده ارتش اسرائیل برای ارزیابی امنیتی دیدار کرد.
منابع عراقی گفتند پایگاهی که میزبان نیروهای آمریکایی در عراق است روز دوشنبه پس از حمله آمریکایی ها در ۳۰ ژوئیه که چهار جنگجوی عراقی طرفدار ایران را کشتند، هدف شلیک موشک قرار گرفت.
یک منبع نظامی گفت: «موشک‌ها به پایگاه عین الاسد» در استان الانبار شلیک شد، در حالی که یکی از فرماندهان یک گروه مسلح طرفدار ایران به خبرگزاری فرانسه گفت که دست‌کم «دو موشک» این پایگاه را هدف قرار دادند، بدون اینکه بگوییم چه کسی این کار را انجام داده است.

سایت خبری آمریکایی Axios پیشتر گزارش داده بود که بلینکن به همتایان خود از کشورهای G7 گفته است که هرگونه حمله از سوی ایران و حزب الله ممکن است در اوایل روز دوشنبه اتفاق بیفتد.

“لبنان را ترک کن”
ترکیه روز دوشنبه به چندین کشور ملحق شد و از شهروندان خود خواست لبنان را ترک کنند، جایی که حزب الله در آن مستقر است.

تعداد زیادی از خطوط هوایی پروازهای خود به این کشور را به حالت تعلیق درآورده اند یا آنها را محدود به ساعات روز کرده اند.
شرکت لوفت هانزا آلمان که قبلا پروازهای خود به منطقه از جمله تل آویو را به حالت تعلیق درآورده است، اعلام کرد که هواپیماهای این شرکت حداقل تا روز چهارشنبه از حریم هوایی عراق و ایران دوری خواهند کرد.
خطوط هوایی سلطنتی اردن اعلام کرد این هفته سه پرواز را برای انتقال اتباع به خارج از بیروت انجام خواهد داد.
“فوراً اقدام کن”
رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد، این هفته ترکیه دادخواستی را برای پیوستن به پرونده نسل کشی اسرائیل در دادگاه جهانی ارائه خواهد کرد.

رجب طیب اردوغان گفت: تیم حقوقی پارلمان ما روز چهارشنبه درخواست ما برای پیوستن به پرونده نسل کشی علیه اسرائیل را به دیوان بین المللی دادگستری در لاهه ارائه خواهد کرد.
وی پس از جلسه کابینه در آنکارا، پایتخت این کشور گفت :ترکیه هر چه در توان دارد انجام می دهد تا هر چه زودتر به “بربریت” که در ۱۰ ماه گذشته جان ۴۰۰۰۰ بی گناه را در غزه گرفته است، پایان دهد.

فولکر ترک، مسئول حقوق سازمان ملل متحد، از همه طرف‌ها و کشورهای دارای نفوذ خواست فوراً برای کاهش تنش‌ها اقدام کنند.
آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا و فواد حسین، همتای عراقی وی روز دوشنبه در بیانیه‌ای مشترک “توافق کردند که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه به کار گیرند”. ایتالیا در حال حاضر ریاست دوره ای گروه G7 را بر عهده دارد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز در گفتگو با رهبران عربستان سعودی و امارات متحده عربی، خواستار “خویشتنداری” در خاورمیانه شد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=151135

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});