به گزارش پایگاه خبری یازاکو، ایوب فصاحت روز پنجشنبه در آیین شکرگزاری برداشت گندم از مزارع مراغه با بیان اینکه در سطح کشور تنها چند شهرستان به عنوان الگوی اجرای این طرح انتخاب شده است، افزود: تعاونیهای روستایی میتوانند مجرای اصلی مشارکت مردم در جهش تولید باشند.
وی در خصوص هدفش از سفر به مراغه هم بیان کرد: نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی فهم بسیار خوبی نسبت به ظرفیت تعاونیهای روستایی دارد و پیگیریهای مکرر وی موجب شد تا برای اجرای این طرح در مراغه و عجبشیر تشویق شویم.
وی با بیان اینکه این طرح الگویی، تعاونیها را به مجرای جهش تولید با مشارکت مردم ارتقا میدهد، افزود: این طرح تا ۲ هفته آینده در سطح شهرستان برنامهریزی شده و در مراحل اجرایی هم اصلاح میشود.
«فصاحت» تاکید کرد: تقویم زراعی، تقویم تولید محصولات شهرستان و نقدینگی لازم باید برای این طرح پیشبینی شود؛ ضمن توجه به اینکه اعتبار مورد نیاز آن در سازمان برنامه و بودجه موجود است و دریافت آن به چانهزنی نیاز دارد.
وی اضافه کرد: همچنین تعاونی زنان هم باید در این طرح الگویی دیده شده و همه برنامهها در قبال زنجیره ارزش تدوین شود تا در چند ماه آینده، گزارشهای اولیه از اجرای طرح مورد ارزیابی قرار گیرد و اثربخشی تعاونیها در معیشت مردم مشخص شود.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی با تاکید بر اینکه در این طرح الگویی حتما باید به ایجاد روستابازارها هم توجه شود، افزود: این روستابازارها باید با کمک راه و شهرسازی در محدودههای روستاها جانمایی شود و حداقل چهار روستابازار در مراغه راهاندازی شود.
وی همچنین با ابراز امیدواری نسبت به اجرای هرچه سریعتر این طرح الگویی در مراغه و عجبشیر، افزود: خوشبختانه در جمهوری اسلامی دعوای مسئولان بر سر کار برای مردم است و بخشی از کش و قوسها به رسانهها کشیده نمیشود.
تعاونی روستایی کشور نزدیک به ۹ هزار تشکل فعال دارد
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: این سازمان نزدیک به ۹ هزار تشکل فعال در سطح کشور دارد و بعد از وزارتخانههای آموزش و پرورش و بهداشت، از بزرگترین شبکه مویرگی برخوردار است.
«فصاحت» تعداد تعاونیهای روستایی کشور را ۶ هزار مورد عنوان کرد و افزود: تعاونی روستایی به عنوان مغز سازمان، تعاونی تولید روستایی، تعاونی زنان، تعاونی عشایر و دیگر تعاونیها ساختاری است که در عرصه مدیریت کشاورزی، خدمترسانی شبکهای دارد.
وی با بیان اینکه این سازمان ۲ هزار ۳۰۰ کارمند دولتی دارد، افزود: ۵۰ هزار نفر نیروی مردمی که حاصل انتخاب مردم است هم به این سازمان کمک میکنند تا به پنج میلیون بهرهبردار خدمات عرضه شود.
وی تاکید کرد: امسال که مزین به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» است، هیچ نهاد و سازمان دیگری به اندازه سازمان تعاونی روستایی نمیتواند مسیر مشارکت مردم را برای جهش تولید فراهم کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا به امروز ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم در سطح کشور خریداری شده، اضافه کرد: چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تن از آن توسط تعاونیها خریداری شده و تعاونیهای روستایی گندم را در جاهایی خریداری کردهاند که برای مراکز بخش خصوصی بسیار دشوار بوده و صرفه اقتصادی نداشته است.