به گزارش پایگاه خبری یازاکو، فاطمه مهدیپور اظهار کرد: شبکه ایستگاههای ترازیابی دقیق کشور با هدف بررسی تغییرات ارتفاعی پوسته زمین و ارائه چارچوب مرجع ارتفاعی مورد نیاز پروژههای اجرایی و نقشهبرداری طراحی و پیادهسازی شده است.
وی افزود: این شبکه در مجاورت شبکه راههای کشور ایجاد شده و بر اساس دقت اندازه گیری و محاسبات صورت گرفته شامل نقاط ترازیابی دقیق درجه یک، دو و سه است.
مهدیپور تصریح کرد: تعداد نقاط ترازیابی دقیق هر استان تابع مساحت پهنه و تراکم شبکه راههای آن استان است. این تعداد برای استان آذربایجان شرقی یک هزار و ۵۹۷ نقطه شامل ۶۱۴ نقطه درجه یک، ۴۳۹ نقطه درجه دو و ۳۷۶ نقطه درجه ۳ با فواصل ۲ الی ۳ کیلومتر از هم در مجاورت راههای مواصلاتی استان و تعداد ۱۶۸ نقطه درجه دو شهری در داخل محدوده شهرهای تبریز و مراغه است.
مدیر نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ابراز داشت: طی سالهای اخیر با توجه به بروز پدیده فرونشست در کشور و لزوم آگاهی از نرخ فرونشست در نواحی مختلف استان، بازنگری و بازخوانی ارتفاع نقاط ترازیابی دقیق و محاسبه تغییرات رخ داده در ارتفاع آنها بعنوان یکی از نشانگرهای مؤثر در پایش و مدیریت مخاطرات ناشی از این پدیده قابل استفاده خواهد بود.
وی افزود: از سوی دیگر طی عملیات عمرانی گسترده جهت توسعه و ارتقای شبکه راههای استان، تعداد قابل ملاحظه ای از این نقاط در سالهای گذشته تخریب شده اند و این امر ضرورت بازنگری شبکه را دوچندان میکند.
مهدیپور اعلام کرد: در حال حاضر مسئولیت حفظ و بازنگری شبکه ترازیابی دقیق کشور برعهده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها بوده و طبق برنامه عملیاتی سالانه ابلاغ شده از سوی سازمان نقشه برداری کشور انجام میشود.
مدیر نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: براین اساس با برنامهریزی و اقدامات صورت گرفته در سازمان ، در پنج ماه اول سال جاری میزان ۶۵ درصد از حجم بازنگری پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۳ محقق گردیده است.
وی یادآور شد: باتوجه به انجام صد درصد حجم بازنگری مورد انتظار سال ۱۴۰۲ در پایان سال گذشته، در صورت ادامه الگوی برنامهریزی فعلی، این نتیجه در پایان سال ۱۴۰۳ نیز قابل دستیابی است.
مهدی پور تاکید کرد: با درنظر گرفتن تعداد قابل توجه نقاط شبکه ترازیابی دقیق استان و مدت زمان تعیین شده برای بازنگری آنها، بکارگیری روشهای کارآمد برای مدیریت طرح و نحوه اجرای آن اجتناب ناپذیر است؛ بر این اساس پایگاه اطلاعات مکانی خطوط ترازیابی دقیق استان شامل مشخصات و موقعیت جغرافیایی نقاط به همراه کلیه اطلاعات مربوط به وضعیت بازنگری آنها در مدیریت نقشه و اطلاعات مکانی طراحی گردیده تا پاسخگوی نیاز این مدیریت در نمایش وضعیت پیشرفت کار، برنامهریزی و اجرای مراحل طرح و تهیه گزارشات دوره ای باشد.