• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
18
یادداشت؛

ریشه مشکلات اقتصاد ایران کجاست؟

  • کد خبر : 15258
  • 28 اردیبهشت 1400 - 11:00
ریشه مشکلات اقتصاد ایران کجاست؟
یاز اکو - یک کارشناس اقتصادی درباره توسعه و توسعه نیافتگی ایران بیان کرد: به این نتیجه رسیدم که اگرچه تورم بسیار مخرب و منشا مشکلات بسیاری بوده اما خود ریشه های مهمی دارد که تا آنها برطرف نشوند تورم برطرف نمی شود. پس علت العلل مشکلات را باید در جایی قبلتر از تورم جستجو کرد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو سعید مسگری – کارشناس اقتصادی طی یادداشتی نوشت: سالها پیش که حدود پنج شش سال از ورودم به رشته اقتصاد و مطالعات اقتصادی ام گذشته بود به این نتیجه رسیدم که علت العلل بسیاری از مشکلات اقتصاد ایران، تورم است. تورم از کانالهای مختلف رشد اقتصادی را تخریب و سبب شکل گیری مشکلات عدیده ای برای اقتصاد ایران شده است.

چند سالی گذشت و با ادامه مطالعاتم پیرامون توسعه و توسعه نیافتگی ایران، به این نتیجه رسیدم که اگرچه تورم بسیار مخرب و منشا مشکلات بسیاری بوده اما خود ریشه های مهمی دارد که تا آنها برطرف نشوند تورم برطرف نمی شود. پس علت العلل مشکلات را باید در جایی قبلتر از تورم جستجو کرد.

مطالعه و بررسی های مختلف و مشاهده و پیگیری تفکرات اندیشمندان داخلی و خارجی توسعه مرا به این جمع بندی رساند که علت العلل مشکلات اقتصاد ایران چیزی نیست جز نظام تدبیر و حکمرانی. همان چیزی که در ادبیات اقتصادی حکمرانی خوب نامیده می شود.

به زبان ساده نظام سیاست گذاری و اجرا در کشور ما به گونه ای است که منشا شکل گیری و چالش های مختلفی شده که یکی از آنها تورم است. مهمتر آنکه این نظام تدبیر و اجرا به گونه ای عمل می کند که منجر به شکست تمام اقدامات اصلاحی و برنامه های میان مدت و بلندمدت اقتصادی می شود.

در این نظام تدبیر و حکمرانی افراد و نهادهای مختلفی دخیل هستند. از مقامات ارشد همه قوا و نهادهای حاکمیتی تا مدیران میانی و کارمندان و حتی بخش خصوصی و مردم عادی. برخلاف تصور عمومی که همواره مقامات ارشد حاکمیتی و دولتی را مقصر مشکلات می دانند همه به سهم خود در این مشکلات سهیم هستیم.

ساختار کشور با تمام اجزا و ارکان، معیوب و ناکاراست

درواقع کل ساختار کشور با تمام اجزا و ارکان، معیوب و ناکاراست و علاوه بر ایجاد مشکلات، بر سر اصلاحات اقتصادی هم موانع جدی ایجاد می کند. جالب آنکه به نظر می رسد نقش مدیران میانی و پایین در گروگانگیری کل ساختار و جلوگیری از اصلاحات اساسی در کشور کمتر از مدیران ارشد نیست.

به همین دلیل است که تقریبا تمام برنامه های توسعه در هفتاد سال اخیر شکست خورده و هیج دولتی نتوانسته به وعده های خود عمل کند. به همین دلیل است که بعضا راهکارهای مشخص و شفاف برای حل برخی چالشها هیچ وقت به سرانجام مشخصی نرسیده اند. به همین دلیل لست که امید چندانی به موفقیت برنامه های کاندیداهای انتخابات نداریم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=15258

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});