به گزارش پایگاه خبری یازاکو، جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در نشست شورای اداری استان آذربایجان شرقی در سالن جمهوری اسلامی با اشاره به اقدامات این معاونت در دولت سیزدهم، اظهار کرد: مشکل آلایندگی تبریز که لازم است در بلندمدت حل شود را در برنامه قرار دادیم و گامهایی را دستگاههای اجرایی عملیاتی کردند که در راستای این اقدامات، وضعیت این شهر در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نسبت به سالهای گذشته مطلوب تر بوده است.
وی افزود: توسعه نیروگاه تبریز سالها به دلایلی به تعویق افتاده و مهمترین مشکل آن نیز مجوز محیط زیست بود که در سال گذشته با پیگیریهای جدی، موافقیت اولیه را اخذ کردیم. اکنون شرکت بهره بردار مربوطه احتمالا توان مالی کمتری دارد و علاقمند به توسعه نیست که امیدواریم با کمک صندوق توسعه ملی بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
ذاکری با اشاره به نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در استان و به خصوص شهر تبریز و استفاده از روشهای سازگار با محیط زیست در مدیریت پسماند، ادامه داد: شرکتی در راستای این روشها اعلام آمادگی کرده که امیدواریم شورای شهر و شهرداری تبریز این فناوری جدید را در جهت استفاده بهینه و تبدیل آن به انرژی استفاده کنند.
وی با اشاره به طرحهای مدیریت یکپارچه مصرف آب در استان و اصلاح الگوی کشت نیز اظهار کرد: اقناع کشاورزان در اصلاح الگوی کشت تا حدی نیاز به کارهای فرهنگی بیشتر و استفاده از ظرفیت دهیاران دارد و فرمانداران نیز باید برای مدیریت مصرف آب در استان تلاش کنند.
وی با بیان اینکه برای توسعه استان با مشکل انرژی مواجه هستیم، گفت: هزار و ۵۰۰ مگاوات برق در استان تولید شده ولی مصرف استان حدود سه هزار مگاوات است.
ذاکری با اشاره به اصلاح طرحهای جامع شهری، ادامه داد: فرایند تصویب و تدوین این طرحها طولانی است که مشکل اصلی آن نیز تمرکزگرایی در حوزه راه و شهرسازی است و امیدواریم با وزیر جدید این مشکل رفع شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی افزود: در طول ۲ سال گذشته سرانه بودجه شهرها افزایش قابل توجه و در برخی حتی به چهار برابر رسیده است.
وی با اشاره به تجهیز آزمایشگاههای تخصصی دانشگاهها و مراکز علمی استان از طریق مسئولیتهای اجتماعی مس سونگون و شرکتهای دیگر که ظرف چند روز آینده اعتبارات مربوطه تخصیص مییابد، ادامه داد: از محل اعتبارات ماده ۵۶ نیز تعاملات خوبی با بانکها به خصوص در پروژههای ملی و منطقهای داشتیم که سرعت اجرای تعداد قابل توجهی از پروژهها را بیشتر کرد و در ماههای آینده به بهره برداری میرسند.
وی با اشاره به تقویت شرکتهای پیمانکاری و مشاوران بومی، توسعه ۱۲ مجتمع بین راهی در یک سال گذشته و بهره برداری از ۱۷ مورد تا پایان سال، گفت: ۱۱ درصد اتوبانها و آزادراههای کشور در استان قرار دارد و سه آزادراه دیگر نیز در حال احداث است که ظرف سه ماه آینده فاز نخست دو آزادراه تبریز-بازرگان (فاز شبستر تا صوفیان) و مراغه-هشترود به بهره برداری میرسد.
ذاکری با بیان اینکه ۲۱ درصد اعتبارات استان مختص راه بوده و با اقدامات انجام گرفته به خصوص در بحث روکش آسفالت تا پایان سال شاهد کاهش فوتیهای جادهای استان خواهیم بود، اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم در صنعت آب، احداث پایاب سدها بود که معادل ۱۵ سال گذشته و در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی توسط مردم توسعه یافته است.
وی از تامین اعتبار پروژه بزرگراه ورزقان-نوردوز و کسب مجوز اجرای راه آهن تبریز(خاوران)-مرند-چشمه ثریا با فاینانس خبر داد.