گزارش تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در مرداد ۱۴۰۳ را منتشر شد.
بر اساس این گزارش، ۳۲٫۱ درصد از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، درصد تغییر سالانه بالاتری از نرخ تورم نقطهای شهری کشور داشتهاند. بر این اساس در مردادماه، تورم نقطهای گوشت گوسفند ۵۵٫۵ درصد، شیرخشک ۶۷٫۹ درصد، لیموترش ۶۴٫۷ درصد، هندوانه ۸۲ درصد، هلو ۶۳٫۳ درصد، پیاز ۷۰٫۳ درصد، گوجهفرنگی ۷۶٫۱ درصد و … بوده است.
همچنین در گروه نان و غلات، «شیرینی خشک» با ۱٫۹ درصد و «ماکارونی» با ۱٫۲ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. بیشترین کاهش قیمت مربوط به «رشته آش» با ۲٫۹- درصد است.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «ماهی قزلآلا» با ۲٫۲ درصد و «مرغ ماشینی» با ۱٫۳ درصد است.
در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «دوغ پاستوریزه» با ۲٫۴ درصد و «ماست و کره پاستوریزه» با ۱٫۵ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «روغن نباتی جامد» با ۱٫۰- درصد است.
در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پرتقال» با ۴٫۲ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «هلو» با ۱۶٫۳- درصد و «خربزه» با ۶٫۲- درصد است.
در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «گوجهفرنگی» با ۱۸٫۱ درصد و «بادمجان» با ۱۰٫۴ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «پیاز» با ۳٫۲- درصد و «سیبزمینی» با ۲٫۱- درصد است.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «سس گوجهفرنگی» با ۵٫۲ درصد و «قند» با ۴٫۷ درصد است.
مرکز آمار ایران اعلام کرد
ماهی، مرغ و گوشت صدرنشین افزایش قیمت شدند
یازاکو - براساس گزارش مرکز آمار ایران، در مرداد امسال، ماهی قزلآلا با 2.2 درصد و مرغ ماشینی با 1.3 درصد بیشترین تورم ماهانه و گوشت قرمز با 55.5 درصد بیشترین تورم نقطهای را در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها داشتهاند.
لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=153485
- ارسال توسط : darvazeban2
- بدون دیدگاه