• امروز : یکشنبه - ۱۱ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 1 September - 2024
2

چین غول انرژی پاک جهان / انرژی‌های تجدیدپذیر موتور رشد اقتصادی جدید چین

  • کد خبر : 153513
  • 07 شهریور 1403 - 23:09
چین غول انرژی پاک جهان / انرژی‌های تجدیدپذیر موتور رشد اقتصادی جدید چین
چین در حال حاضر ۱۸۰ گیگاوات انرژی خورشیدی و ۱۵۹ گیگاوات انرژی بادی در دست ساخت دارد

به گزارش یازاکو به نقل از تجارت نیوز، چین در سال‌های اخیر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان شناخته شده است. دولت چین با سرمایه‌گذاری‌های عظیم و سیاست‌های حمایتی، به گسترش سریع ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود پرداخته و نقش مهمی در بازار جهانی ایفا کرده است. در ادامه به بررسی تلاش‌های چین در این زمینه و تاثیرات آن می‌پردازیم.

چین رهبر انرژی‌های تجدیدپذیر

چین برای مدت‌ها بر فضای انرژی‌های تجدیدپذیر تسلط داشته است، زیرا دولت این کشور برای چندین دهه در افزایش ظرفیت انرژی سبز سرمایه‌گذاری کرده است. چین در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی خورشیدی و بادی و همچنین بزرگترین معدن‌کار لیتیوم در جهان است و برنامه‌های توسعه آن همچنان با سرعت پیش می‌رود.

گزارش اخیر Global Energy Monitor (GEM) نشان می‌دهد که خط لوله پروژه‌های انرژی بادی و خورشیدی چین تقریباً دو برابر کل جهان است. چین در حال حاضر ۱۸۰ گیگاوات انرژی خورشیدی و ۱۵۹ گیگاوات انرژی بادی در دست ساخت دارد که بسیار جلوتر از هر کشور دیگری از جمله آمریکا با ۴۰ گیگاوات در دست ساخت است. این گزارش بر پروژه‌های بزرگ ۲۰ مگاواتی یا بالاتر تمرکز داشت و پروژه‌های کوچک‌تر را در نظر نگرفته است. مزارع خورشیدی در مقیاس کوچک حدود ۴۰ درصد از ظرفیت انرژی خورشیدی چین را تشکیل می‌دهند.

رشد انرژی های تجدیدپذیر در چین

به نقل از oilprice، چین ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود را هر سال افزایش داده است. بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، چین انرژی خورشیدی بیشتری نسبت به مجموع سه سال گذشته و بیش از کل ظرفیت جهانی نصب‌شده در سال ۲۰۲۳ پنل خورشیدی نصب کرده است. این کشور در مسیر دستیابی به هدف ۱۲۰۰ گیگاوات ظرفیت بادی و خورشیدی تا پایان سال قرار دارد، که شش سال جلوتر از هدف دولت است. با این وجود، تحلیلگران پیشنهاد می‌کنند که چین برای برآورده کردن تعهدات جاه‌طلبانه‌اش در زمینه آب‌وهوایی باید به افزایش ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه دهد. این کشور باید تا سال ۲۰۳۰ بین ۱۶۰۰ گیگاوات تا ۱۸۰۰ گیگاوات انرژی خورشیدی و بادی اضافه کند تا به هدف ترکیب انرژی متشکل از ۲۵ درصد منابع تجدیدپذیر دست یابد.

تقاضای انرژی چین به دلیل گسترش صنعت به سرعت به رشد خود ادامه می‌دهد و بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، تنها  30 درصد از رشد مصرف انرژی با منابع تجدیدپذیر برآورده شد، در حالی که هدف ۵۰ درصد بود.

چین برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد انرژی، همچنان به زغال‌سنگ متکی است که منجر به انتشار زیاد کربن می‌شود. با وجود این، تلاش‌های دولت برای گسترش بخش انرژی‌های تجدیدپذیر نشان‌دهنده توانایی چین در استفاده از حمایت و بودجه دولتی برای پیشبرد این بخش است. گزارش Global Energy Monitor (GEM) بیان می‌کند: «موج بی‌وقفه ساخت‌وساز تضمین می‌کند که چین در آینده نزدیک در نصب بادی و خورشیدی پیشرو خواهد بود.»

 

چین در گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر با سرمایه‌گذاری هنگفت و سیاست‌های حمایتی موفق بوده است. این کشور از اوایل دهه ۲۰۰۰ به طور پیوسته این بخش را رشد داده و در سال‌های اخیر گسترش آن را شتاب بخشیده است. سیاست‌های صنعتی چین که سرمایه‌گذاری در این بخش را تشویق می‌کند، موجب شده تصویب و ساخت پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر با سرعت و کارآمدی بیشتری انجام شود.

تلاش‌های سیاستی دولت چین در سیاست‌هایی که در سایر نقاط جهان معرفی شده‌اند، مانند قانون کاهش تورم آمریکا (IRA) و REPowerEU اتحادیه اروپا، منعکس شده است. با این حال، چین بسیار جلوتر از رقبا بود و این قوانین تازه شروع به تشویق سرمایه‌گذاری بیشتر در انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری پاک کرده‌اند. این در زمانی اتفاق می‌افتد که آمریکا به طور فزاینده‌ای در مورد تسلط چین در انرژی سبز نگران است. چین نه‌تنها در تولید انرژی بادی و خورشیدی، بلکه در استخراج مواد معدنی حیاتی نیز پیشروست.

چین انرژی تجدیدپذیر صادر می‌کند؟

صادرات انرژی‌های تجدیدپذیر چین طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ به میزان ۳۵ درصد افزایش یافته است. بزرگ‌ترین صادرات این کشور شامل باتری‌ها و ماژول‌های خورشیدی است. زنجیره‌های تامین منسجم، قیمت‌های پایین و استاندارد بالای عملکرد، به تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر چین کمک کرده است تا بیش از ۶۵ درصد از کل تقاضای جهانی را تامین کنند. شیائوانگ لی، مدیر تحقیقات انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر APAC در وود مکنزی، اشاره می‌کند تمایل سرمایه‌گذاری برای انرژی سبز در چین قوی است و بیش از صد پروژه بادی و خورشیدی در بازار کمربند و جاده توسعه یافته است.

تلاش‌های گسترده چین در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نشان می‌دهد حمایت و سرمایه‌گذاری دولتی می‌تواند نقش کلیدی در پیشرفت این بخش ایفا کند. چین با سیاست‌های حمایتی و سرمایه‌گذاری‌های عظیم خود، به یک پیشرو در انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شده است. این روند می‌تواند برای سایر کشورها به عنوان یک الگو و منبع انگیزه برای توسعه پایدار انرژی‌های تجدیدپذیر عمل کند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=153513

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});