به گزارش پایگاه خبری یازاکو، شاخص بورس از ابتدای شهریور روند باثبات و رو به رشدی را تجربه کرده است، به طوریکه در ۱۳ شهریور، اولین روند نزولی خود را تجربه کرد.
شاخص کل بورس در این روز، به ۲,۱۰۹,۳۰۰ واحد رسید. از طرف دیگر شاخص هم وزن ۱۴۵۹ واحد افزایش داشت و در عدد ۶۵۹ هزار و ۷۱۲ ایستاد.
از دلایل روند صعودی بازار سرمایه در این ماه، انتظارات ایجاد شده در اثر اخبار حمایتی و مثبت از جانب مسئولین دولت جدید میتوان برشمرد.
دکتر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در روزهای اخیر سیگنالهای مثبتی را به بازار سرمایه داد و از لفظ بازگشت اعتماد سهامداران به بازار سرمایه سخن گشود. همچنین، وی، به موضوع چندنرخی بودن ارز اشاره کرد و افزود “تعداد نرخهای ارز را کاهش میدهیم” که این خود یک سیگنال مثبت برای صادرکنندگان و بازار سرمایه خواهد بود و در ادامه “بهبود بازار سرمایه و بورس از اولویتهای اصلی من است” دیگر سیگنال مثبت از جانب این مقام مسئول بوده است. همچنین سازمان بورس نیز با اقدامات کنترلی خود، از جمله ایجاد محدودیت در دامنه نوسان و همچنین درخواست تزریق نقدینگی از صندوق توسعه، راهکارهای خود را برای کنترل این وضعیت و در نهایت بهبود شرایط و حال و هوای بازار سرمایه به آزمون نهاد.
۱۳ شهریورماه، بازارهای فرابورس شاهد دادوستد بیش از ۴٫۶ میلیارد برگه انواع دارایی مالی به ارزشی بالغ بر ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان طی ۱۴۷ هزار نوبت معاملاتی بودند.
نگاهی به ارزش معاملات، نشان میدهد در این روز، در بازارهای سهامی فرابورس بیشتر از ۲٫۵ میلیارد برگه سهم به ارزشی بالغ بر ۷۵۰ میلیارد تومان خریدوفروش شد.
سرمایهگذاران فرابورسی در روز ۱۳ شهریور ماه ۲٫۹ میلیارد واحد صندوقهای سرمایهگذاری را هم به ارزش بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان دادوستد کردند.
در ادامه معاملات روز سهشنبه بیش از ۲۱ میلیون اوراق مالی اسلامی به ارزش یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان دادوستد شد. همچنین در جریان عملیات بازارباز ۴۶ میلیون ورقه به ارزش ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مورد جابهجایی قرار گرفت.
از وضعیت نمادهای تاثیرگذار در روند بورس در مورخ ۱۳ شهریور میتوان به بیشترین اثر منفی از نمادهای، فولاد، فملی و شستا اشاره کرد. همچنین شستا، ذوب و پردیس هم از نمادهای پرتراکنش بودند.
نماد تجلی، تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشت. اما خاور و شاوان اثر مثبت بر روی این شاخص ایجاد کردند. تجلی، فزر و فصبا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.
نمادهای «آریا، شاوان، خاور، مارون، خدیزل و وسپهر» بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند.
معاملهگران در فرابورس بیش از چهار میلیارد و ۴ میلیون سهم و اوراق مالی با انجام ۱۴۲ هزار و ۵۹۶ معامله داد و ستد کردند.
پیش بینی وضعیت بازار سرمایه در روزهای آتی:
اگر طی معاملات روزهای آتی فروشندگان نتوانند در قیمتهای پایینتر، اقدام به خرید کنند شاهد تقاضای نمادها در قیمتهای بالاتر خواهیم بود و این موضوع باعث ایجاد روند مثبت در بازار خواهد شد، در غیر اینصورت ممکن است شاهد تکرار وضعیت بورس سیزدهم شهریور ماه در روزهای آتی باشیم. به نظر میرسد، با رویکار آمدن دولت جدید و مشخص شدن کابینه دولت، با نظر به گفتههای مسئولین دولتی، و حمایتهای صورتگرفته در روزهای اخیر، به تحلیل کارشناسان این حوزه، شاهد روند باثباتتری به نسبت گذشته باشیم.