عبدالحمید سرتیپی روز شنبه با اعلام این خبر افزود: حدود چهار دهه است که طرحهای متعددی از سند آمایش ملی سرزمین برای توسعه استانها تدوین میشود و در این راستا چند سال پیش سند آمایش سرزمینی برای آذربایجان شرقی نیز ارایه و مطالعات لازم بر روی این سند انجام شد.
وی با بیان این که آمایش سرزمین یک واقعیت علمی است، گفت: در برخی از مناطق استان به دلیل حجم انبوه سرمایهگذاری، نیروی کار کاهش یافته است و این واحدها نیروی کار مورد نیاز خود را از سایر شهرستانها جذب می کنند اما در برخی از شهرستانها با وجود آب و خاک مناسب و امکانات متعدد، سرمایهگذاری صورت نگرفته و ناترازی به وجود آمده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار کرد: به منظور توزیع متناسب سرمایه در تمام مناطق استان باید شرایطی مهیا شود تا سرمایهگذاران در مناطق مناسب مستقر شوند که در این صورت مشکلات کاهش می یابد.
سرتیپی با بیان این که وزارت صمت چهار منطقه با ظرفیتها و امکانات مناسب را مشخص کرده که از اولویتهای سرمایهگذاری برخورداند، گفت: در برخی از مناطق به دلیل وجود مواد معدنی ویژه، بهرهبرداری از این معادن می تواند مواد اولیه بسیاری از کارخانههای تولیدی را تامین کند که در این زمینه سرمایهگذاری بر روی واحدهای تولیدی که از این مواد استفاده می کنند در اولویت سرمایهگذاری قرار گرفته است.
وی ضمن درخواست از سرمایهگذاران برای دریافت مشاوره قبل از سرمایه گذاری، افزود: اگر سرمایهگذاری بر اساس سند آمایش سرزمینی و در مناطق متناسب با امکانات سرمایه گذاری انجام شود سود مناسبی عاید سرمایه گذاران خواهد شد.
نزدیک به چهار هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری صنعتی در اذربایجان شرقی وجود دارد که ۷۰ درصد این واحدها، مربوط به صنایع کوچک است.