به گزارش پایگاه خبری یازاکو، حسن محمدی ادیب روز دوشنبه اظهار کرد: آمار گردشگران ورودی به استان در ۱۰ روز اخیر با بررسی و انطباق گزارشها و آمارهای ثبت شده از ناحیه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استخراج شده است.
وی ادامه داد: طی ۱۰ روز اخیر شهرستانهای سرعین، اردبیل، مشگینشهر، خلخال، نیر و نمین به ترتیب بیشترین ورود گردشگران و مسافران را تجربه کردند و ظرفیت همه مراکز اقامتی استان تکمیل شد.
وی افزود: میزان بازدید از موزههای استان اردبیل نسبت به تابستان گذشته ۲ برابر شده و حضور گردشگران خارجی نیز در گردشگاهها و تفرجگاههای این استان نسبت به سالهای قبل افزایش یافته و این توفیق از تاثیرات برنامههای رویداد اردبیل ۲۰۲۳ است.
محمدی ادیب گفت: حضور کمرنگ گردشگران و مسافران در شهرهای شمالی استان اردبیل، ناشی از ضعف زیرساختها و امکانات رفاهی نیست بلکه ضعف در تبلیغات و معرفی مناطق گردشگری شمال استان مشهود است.
او اضافه کرد: امسال برنامه ایرانگردی را برای معرفی بیشتر جاذبههای گردشگری شمال استان اردبیل به شهرستانهای شمالی استان سوق دادیم و البته از کوثر و شهرهای دیگر نیز فیلمهای مستند تهیه شد که در ماههای آینده از شبکههای سراسری پخش خواهد شد اما در مجموع حجم تبلیغات و معرفی ظرفیتهای گردشگرپذیر گرمی، پارسآباد، بیلهسوار، اصلاندوز و جعفرآباد باید ارتقا یابد و رسانهها نیز در این راستا بیشتر نقشآفرینی کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: سرمایهگذاری برای ایجاد یا توسعه مناطق و زیرساختهای گردشگری نیز در جذب و ماندگاری مسافران اهمیت دارد و از ناحیه این اداره کل تلاش میکنیم از ظرفیت سرمایهگذاران برای غنای قابلیتهای گردشگری مناطق مختلف استان استفاده کنیم.
استان اردبیل با جاذبههای گردشگری طبیعی، تاریخی، اقتصادی و مذهبی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی است.
پل معلق مشگینشهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمههای بهشتی از جاذبههای پر بازدید استان اردبیل است.
اردبیل در سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شد.