به گزارش پایگاه خبری یازاکو، شهرام شفیعی در جلسه هماهنگی کشت پاییزه گفت: میزان خرید تضمینی گندم در استان به رکورد شکنی نزدیک میشود و باید برای استمرار این موفقیت درجهش تولید، کماکان به کشت پاییزه توجه ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته به صورت پلکانی در تولید گندم و خرید تضمینی آن رشد داشته ایم و امسال نیز تا امروز نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته ایم. محدودیتی که در منابع وجود دارد همچنان پا برجا است، اما رشدی که رقم خورده است با افزایش ضریب نفوذ دانش، تلاش کارشناسان و کشاورزان، اجرای دقیق طرح جهش تولید در دیمزارها و البته تا حدودی نیز تحت تاثیر اقلیم و آب و هوا بوده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم توجه ویژه به تامین و توزیع کود، بذر و سایر نهادههای مورد نیاز کشاورزان گفت: تامین و توزیع نهادهها از وظایف ذاتی سازمان تعاون روستایی است و تلاش میکنیم با تامین و توزیع به موقع نهاده ها، کوچکترین مشکلی نداشته باشیم. همه کارگزاران باید نهادههای کشاورزی را در زمان مناسب خریداری و توزیع کنند و هیچگونه قصور و خللی در این مسئله مورد پذیرش نیست.
شفیعی تامین نهادههای مورد نیاز کشاورزان را یک اولویت دانست و ادامه داد: باید از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده شود تا نهادههای مورد نیاز به صورت کامل تامین شود و لازم است به صورت هفتگی نیز گزارشی از میزان خرید کود، بذر و همچنین میزان کشت تهیه و کشت پاییزه به طور مستمر تحت رصد قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از خرید تضمینی ۵۹۲ هزار و ۶۷۵ تن گندم تا امروز در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: رکورد خرید تضمینی گندم در استان به ۱۴ سال قبل برمی گرداند که سال پر آبی را داشتیم موفق به خرید تضمینی ۵۹۵ هزار تن گندم شدیم و در سال جاری نیز به مدد استفاده از دانش و اجرای طرح جهش تولید موفق خواهیم شد تا از این رکورد عبور کنیم و این موفقیتی است که برای گرامیداشت آن به زودی جشن شکرانهای برگزار خواهیم کرد.
کرامتی ادامه داد: این موفقیت به علت استفاده از بذر و کود مناسب، عملیات حفظ نباتات، آموزش و سایر اقدامات انجام شده در این حوزه است. در کشت پاییزه در آذربایجان شرقی ۶۵۳ هزار و ۵۰ هکتار زیر کشت خواهد رفت و برای تولید یک میلیون و ۲۰ هزار و ۸۴۰ تن محصول از این اراضی برنامه ریزی کرده ایم.
وی از تعیین فرمول کود کشت پاییزه برای محصولات استان خبر داد و افزود: این فرمول کود با انجام آزمایشهای خاک شناسی و توسط مراکز تحقیقاتی مشخص شده است. رعایت این فرمول کودی موجب افزایش ۳۰۰ کیلوگرمی محصول در هر هکتار خواهد شد و در هر این سطح نزدیک به ۶ میلیون تومان درآمد کشاورز را افزایش خواهد داد.
کرامتی آمادگی لازم برای کشت پاییزه را ضروری دانست و گفت: باید کود، بذر، آب مورد نیاز و سوخت لازم به صورت کامل تامین شود و طرح جهش تولید در دیمزارها را نیز به خوبی اجرا کنیم تا بتوانیم تولید حداکثری داشته باشیم.