به گزارش پایگاه خبری یازاکو، وی با انتقاد از این موضوع که نمی توان مهاجرین را جایگزین متخصصین کشور کرد، گفت: شاید با اتباع افغانستانی بتوان جمعیت را یکسان کرد اما از لحاظ تخصص قابل مقایسه نیستند؛ بنابراین شاید مسئولین به این فکر هستند که چون این افراد از لحاظ سطح تحصیل، پایین تر هستند، می توانند پیرو باشند؛ با توجه به اینکه افغانستان هم جزو ایران بوده لذا شاید عده ای این تحلیل را خطاب به جوانانی که مهاجرت کردند، عنوان کنند که قرار است این مهاجرین جایگرین شما شوند اما ما این سناریو را نمی پذیریم چراکه تمام دنیا افراد با کیفیت و متخصص را به عنوان مهاجر میپذیرند.
اردستانی ادامه داد: من در استرالیا که درس می خواندم از نزدیک شاهد بودم که مقامات این کشور به دنبال افرادی بودند که به آنها نیاز داشتند. ما هم باید همین کار را انجام دهیم اما متاسفانه جمهوری اسلامی ایران به هر دلیلی مرزها را باز کرده و برخی از شهرها، به شهرهای اتباع تبدیل شده است. «طالبان» ناتوان در اداره افغانستان است؛ بنابراین مردم این کشور، چون راه ایران را باز می بینند، با مهاجرت به ایران دنبال کار می گردند تا پولی برای خانواده خود بفرستند؛ البته شاید ارزش پول افغانستان بالاتر باشد اما به دست آوردن آن سخت بوده و قطعا کیفیت زندگی در ایران بالاتر است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید اتباع را ساماندهی کنیم و اجازه ندهیم هر کسی وارد کشور شود؛ اما این را هم نباید فراموش کرد که یکسری کارها در ایران مثل کارگری بیشتر توسط اتباع انجام می شود و ایرانیان خصوصا جوانان، آنها را انجام نمی دهند؛ بنابراین اگر کلا جلوی مهاجرت اتباع افغانستانی را هم بگیریم در تامین نیرو در این بخش ها با مشکل مواجه خواهیم شد.