به گزارش پایگاه خبری یازاکو، مرتضی صفری با بیان اینکه آذربایحان غربی با توجه به ظرفیت های بالای گردشگری، یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی، جاذبه های طبیعی و مناطق کوهستانی جزو استانهای برتر کشور است، افزود: اما با وجود تمامی این پتانسیل ها آنگونه که شایسته است در زمینه زیر ساخت های این جاذبه های تاریخی و طبیعی کار صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که کدام مولفه ها صنعت گردشگری آذربایجان غربی را رونق می دهند و آیا به آنها توجه شده است؟ اضافه کرد: یکی از مولفه های مهم که برنامه ریزی خوبی درآن زمینه صورت نگرفته است، زیر ساخت های گردشگری است.
وی ادامه داد: وقتی یک گردشگر به استان می آید و از جاذبه و اثر تاریخی بازدید می کند باید این آثار از امکانات رفاهی همانند سرویس های بهداشتی، رستوران و محل اقامت مناسب برخوردار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار کرد: این زیر ساخت ها در پایگاه های جهانی و ملی نظیر قلعه بسطام نیز باید ایجاد شود تا گردشگران هنگام بازدید از امکانات مورد نیاز بهره مند شوند.
صفری گفت: همچنین ساماندهی و توجه به راههای ارتباطی این اماکن تاریخی از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا گردشگر راحت تر به مقصد مورد نظر برسد و مسیرهای پرتردد استان نیز باید بهسازی و ساماندهی شوند.
فهرست
گامهای بلند میراث فرهنگی برای رونق گردشگری
وی افزود: باتوجه به فراموشی تقویت زیر ساخت ها در طول سالیان متمادی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی عزم خود را جزم کرده تا در حد توان به ساماندهی زیرساخت ها بپردازد چنان که درحال حاضر در حال تکمیل زیر ساخت هاست و دریک ونیم سال اخیر توسعه زیر ساخت ها بالای ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی بابیان اینکه اتفاق خوبی در حوزه رونق گردشگری می افتد، اضافه کرد: در مسیر ارومیه به تبریز کشتی آرتمیا و مجموعه رفاهی گردشگری ایجاد شده تا میزبان گردشگران و مسافران باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین در پایگاه ملی حسنلو امکانات مورد نیاز در حال آماده سازی است و علاوه براین در آبشار سوله دوکل نیز ایمنی سازی محیط آبشار برای حفظ جان گردشگران و جلوگیری از حوادث احتمالی صورت گرفته و ۲ صحنه عکاسی هم طراحی شده است تا گردشگران از آن استفاده کنند.
صفری اظهار کرد: علاوه بر آن در مسیر آبشار سوله دوکل مجموعه سرویس های بهداشتی در حال احداث است.
تبلیغ؛ مولفه ای دیگر برای رونق گردشگری
وی گفت: تبلیغ و اطلاع رسانی و بهره گیری از قدرت رسانه برای معرفی جاذبه های تاریخی و طبیعی باعث می شود صنعت گردشگری در مسیرخوبی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: در این راستا همراهی رسانه ها و فعالان فضای مجازی بسیار ضروری بوده و می تواند در رونق این بخش و درآمدزایی ناشی از آن برای استان بسیار موثر باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: ظرفیت مرز نیز از مولفه های دیگری است که می تواند استان را در گردشگری موفق کند؛ برقراری مراودات مرزی با کشورهای همجوار هم به اقتصاد استان کمک کرده و هم بستر مناسبی برای حضور گردشگران فراهم می کند.
افتتاح ۱۱ هزار میلیارد ریال پروژه گردشگری در یک ماه
صفری اظهار کرد: در سفر وزیر سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان سه هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال پروژه اشتغال، در هفته دولت چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پروژه کلنگ زنی و افتتاح شده و همچنین در هفته گردشگری ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال پروژه افتتاح شد که سرجمع ۱۱ هزار میلیارد ریال را شامل می شود.
وی به کتاب «آذربایجان غربی نگارخانه تاریخ و طبیعت» اشاره کرد و گفت: این کتاب دارای ۴۰۰ عدد عکس، تعریف کد کیوآر برای ۷۰ بنای تاریخی، جاذبه گردشگری و طراحی اپلیکیشن معرفی جاذبه های گردشگری و تاریخی استان و حاصل تلاش و آثار جواد پور صمد عکاس پیشکسوت و برجسته استان است.
وی با قدردانی از همراهی و همگامی رسانه ها در انعکاس اخبار و جاذبه های تاریخی و طبیعی استان افزود،: آذربایجان غربی در شهریورماه جاری پس از استانهای مازندران، گیلان، خراسان رضوی ،اردبیل و آذربایجان شرقی، ششمین استان پرمسافر کشور بود که این امر نشان می دهد با توسعه زیر ساخت ها و تقویت روز افزون آنها آذربایجان غربی به رتبه ای بالاتر صعود خواهد کرد.
برگزاری دوره آشناسازی برای آژانس های ترکیه
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: سه دوره تور آشناسازی برای آژانس ها و دفاتر خدماتی کشور ترکیه برگزار شد تا دراین دوره ها با ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری و ظرفیت های استان آشنا شوند تا گردشگران خود را به راحتی به مکانهای مورد نظر ببرند.
وی افزود: این دوره ها در آینده با دیگر کشورهای همجوار در صورت تمایل و علاقمندی طرف های مقابل برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی دارای یک هزار و۸۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی و جهانی است که از این میان قره کلیسای چالدران، کلیسای زور زور ماکو، تخت سلیمان تکاب، کاروانسرای شاه عباسی خوی در فهرست جهانی یونسکو قرار دارند.